image
 |  5 18 Січня 2019 | 13:11

Збіг чи обман: як фірма «прокладка» перемогла у тендері управління освіти Луцькради?

У Луцьких ДНЗ послуги із санітарно-гігієнічної обробки приміщень в неконкурентній процедурі перемогло ТзОВ «Дезінфекційна справа».

Про це «ВолиньUА» стало відомо з сайту електронних закупівель ProZorro.

У середу, 16 січня, управління освіти Луцької міської ради підписали договір з ТзОВ «Дезінфекційна справа» про надання послуг із санітарно-гігієнічної обробки 40 приміщень ДНЗ за 90 тисяч гривень.

Згідно з угодою, організація «Дезінфекційна справа» протягом року проводитиме дератизацію у 40 приміщень харчоблоків ДНЗ  (0,10 грн./ місяць) та дезінсекцію (0,14 грн.коп./місяць за кв. метр).

На торгах компанія-переможець не довелось змагатися за перемогу, адже конкурентів у неї не було.

Компанії «Дезінфекційна справа» зареєстрована у 2012 році, керівником якої є Корольчук Жанна Миколаївна. Зареєстрована у Луцьку за двома адресами: вул. Сосюри, 39 та вул. І. Франка, 46.

Інформація згідно сайту «Clarity Project».

За дивним збігом обставин в системі автоматизованої обробки даних «Clarity Project», де в контактній інформації про ТзОВ «Дезінфекційна справа» зазначено електронну адресу індентичну до управління освіти Луцької міської ради [email protected].

До слова, «Clarity Project» - це база даних і система аналітики публічних закупівель ProZorro.

Тому слід припустити, що при реєстрації в системі закупівель ТзОВ «Дезінфекційна справа» зазначили електронну адресу таку ж саму, як в управлінні освіти Луцької міської ради. Зміна в іноформації в стрічці контакти, полягає лише у розмірі літері «L», однак такі моменти не відіграють ролі при вході в електронну скриньку gmail.com.

Ось в управління освіти Луцькради електронка - [email protected].

Інформація відповідно до сайту ProZorro.

Дивний збіг обставин? Ну нехай буде так, але це скоріше наводить на думку, що хтось із управління освіти Луцької міської ради, скоріш за все, має відношення до даної компанії. І цей хтось може працювати в органі місцевої влади. Адже логічно, коли чужа компанія резюмує дані про себе чи реєструється в системі, вона буде мати свою електронну адресу, тим більше іншої формації, а не подібну до управління освіти.

Логічно, що ніхто не міг подумати про те, що хтось звертатиме на такі дрібниці у тендерних процедур на суму до 100 тисяч гривень, бо більшість цікавлять тендери де суми коливаються в мільйонах.

ТзОВ «Дезінфекційна справа» практично з часу свого існування тісно співпрацює з управлінням освіти Луцької міської ради.

Так, у 2016 році дана компанія перемогла в тендері по наданню послуг по дезінсекції та дератизації приміщень шкіл та позашкільних установ вказавши найнижчу вартість серед конкурентів - 38 тисяч гривень, при зазначеній очікуваній вартості 150 тис. гривень. Це були єдині торги, де ця компанія знизила ціну на свої послуги.

За весь час діяльності компанії ТзОВ «Дезінфекційна справа» вела вдало тендерні торги з управлінням освіти Луцької міської ради (3 процедури на загальну суму 192 тисяч грн.), з Луцьким об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України у Волинської області (4 переможні процедури принесли суму доходу - 15 506 грн.), з комунальним закладом Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» Луцької міської ради (1 тендер на суму 2 тисяч грн.) та з Воютинською сільською радою (4 переможні процедури на суму 1 619 грн.)

Отож, найбільш прибутковим клієнтом ТзОВ «Дезінфекційна справа» є управління освіти Луцької міської ради, які по факту принесли найбільше прибутку.

Ми спробували в телефоному режимі, зв'язатися з фірмою ТзОВ «Дезінфекційна справа», щоб поцікавитися полугами які вони надають. В підсумку розмови, стає зрозумілим, що працівники компанії ведуть боротьбу з гризунами,  однак, якщо це приватна фірма чи підприємство, то радять самотужки боротися з санітарно-гігієнічними проблемами.  

Виходить так, що ТзОВ «Дезінфекційна справа» веде тендерні торги лише з декількома державними установами. Дивно коли «електронка» компанії практично співпадає у назві з управлінням освіти Луцької міської ради, а найбільше дивує, палке бажання цієї компанії, надавати свої послуги для луцьких дошкільних навчальних закладів. До прикладу, в 2016 році для перемоги у тендері ТзОВ «Дезінфекційна справа» знизила вартість надання послуг на 75%. Пішли на такі жертви ради перемоги у тендері.

Відповідно до санітарно-гігієнічної обробки приміщень харчоблоку ДНЗ повинні відповідати вимогам, але коли у тендерах перемагають «мутні» компанії, то постає питання чи буде замовник, в даному випадку управління освіти Луцької міської ради, здійснювати належний контролю за їх діяльністю.

Припускаємо, що дана компанія з самого початку своєї діяльності створена для «відмивання» бюджетних коштів. На кому ж не заробити, як на дітях та державі, а більш цинічно, коли до цієї справи можливо мають відношення люди з управління освіти Луцької міської ради. Так це чи ні, це вже компетенція відповідних органів. Ми в свою чергу висловлюємо свої спостереження, аналіз та думку. 

Нагадаємо, що з квітня 2017 року керівником Управління освіти Луцької міськради була призначена Зіновія Лещенко.

Далі буде, адже тендерні торги управління освіти Луцької міської ради переплетені дивними зігом обставин та перемогами одних і тих же фірм чи установ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити