image
 |  0 28 Квітня 2021 | 14:39

Збільшення відсотку відрахування ПДФО поповнить бюджет Луцька на десятки мільйонів, - депутат міської ради

Збільшення відсотку відрахування ПДФО у бюджет Луцької громади з 60 до 65% поповнить бюджет міста на десятки мільйонів гривень.

Про це під час сесії Луцької міськради заявив депутат від ВО "Свобода" Володимир Пшибельський.

На сесії Луцької міськради розглядалося звернення щодо підтримки проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад». Ним пропонується, починаючи із 2022 року, збільшити відсоток зарахування податку на доходи фізичних осіб до доходів загального фонду бюджетів міських територіальних громад із 60 до 65 відсотків за рахунок відповідного зменшення відсотка зарахування податку до державного бюджету.

"Добробут будь-якої громади - це її міцний фінансовий фундамент. В основі фінансового фундаменту лежить наповнення бюджету. Цього року бюджет Луцької громади становить майже 2,5 млрд гривень. З них половина суми - податок з доходів фізичних осіб. Якщо зміни до Бюджетного кодексу будуть затверджені, міська казна поповниться кількома десятками мільйонів гривень. Луцьк отримає більше коштів на реалізацію власних програм, ремонт вулиць і прибудинкових територій. Виграє вся громада", - зазначив у виступі депутат від ВО "Свобода" Володимир Пшибельський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мета створення «Медичного об'єднання МТО» - поставити пацієнта у центр уваги, - депутат Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити