image
 |  22 17 Грудня 2020 | 19:48

Збитки майже 8 мільйонів: Держекоінспекція Волині виграла суд у військового лісгоспу

Працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області у березні-квітні проводили перевірку ДП “Волинський військовий лісгосп”.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Відповідно до матеріалів лісокористування за лісгоспом закріплені такі лісництва: Володимир-Волинське, Луцьке, Бережницьке, Черемошнянське, Поворське, Бахівське.

Інспектори встановили, що шкода завдана навколишньому середовищу внаслідок незаконних рубок становить понад 7,9 мільйона.

Проте завдані державі збитки лісгосп не відшкодував.Тоді Держекоінспекція подала до суду.

Інспекція звернулась до Господарського суду Волинської області стосовно стягнення з лісгоспу 267 тисяч 560 гривень за незаконну рубку на території Бахівського лісництва. Суд задовільнив позов, проте лісгосп подав апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали банду, яка збувала наркотики на території Волині (ФОТО)

16 грудня Північно-західний апеляційний господарський суд не задовільнив апеляційну скаргу лісгоспу.

Також за поданням Військової прокуратури Луцького гарнізону Західного регіону України Господарський суд Волинської області прийняв рішення щодо стягнення з лісгоспу 289 тисяч 152 гривні збитків внаслідок незаконно зрізання дерев без відповідного дозволу у кварталах і виділах Поворського лісництва ДП “Волинський військовий лісгосп”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити