image
 |  0 20 Березня 2019 | 20:27

Збройні сили України очікують на нову партію комплексів Javelin

Президент запевнив, що продовжиться робота щодо постановки нового, в тому числі ракетного, озброєння і передачі його ЗСУ.

Про це повідомляє УНІАН.

Президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку прискорити переговори щодо закупівлі в США нової партії протитанкових ракетних комплексів Javelin. Як передає прес-служба глави держави, про це Порошенко повідомив під час робочої поїздки на Хмельниччину. 

«З надходженням безпілотників Bayraktar до Збройних сил наші спроможності у протистоянні ворогу значно зростуть. Кажуть, поява американських «Стінгерів» в Афганістані стала свого часу переломним моментом у радянській авантюрі у цій країні. Вірю, що турецькі бойові дрони, американські «Джавеліни», інші позиції, які постачають нам наші партнери, вітчизняні вироби оборонно-промислового комплексу значно підвищать ціну брутальної агресії Кремля проти України», - наголосив Порошенко. Президент зазначив, що сьогодні під час успішних випробувань БПЛА вразив ціль з точністю попадання менше одного метра відхилення.

«Доручаю начальнику Генерального штабу, міністру оборони здійснити всі необхідні заходи, прискорити проведення навчання (щодо управління безпілотниками Bayraktar – УНІАН), в тому числі і в Туреччині, українських воїнів. Якнайшвидше завершити весь цикл постановки на озброєння і доповісти мені, коли безпілотні ударні літальні апарати будуть передані в частини безпосередньо на лінію зіткнення», - сказав глава держави. «Так само треба буде зробити і щодо протитанкових комплексів «Джавелін».

Доручаю, пане міністре, прискорити переговори про нові закупівлі в наших американських партнерів», - додав він. Президент запевнив, що продовжиться робота щодо постановки нового, в тому числі ракетного, озброєння і передачі його ЗСУ. Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення щодо продажу Україні летальної зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів Javelin. 2 березня 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів. 17 лютого 2018 року Порошенко заявив, що Україна в рамках військово-технічної співпраці з США отримає не тільки Javelin. 30 квітня президент повідомив, що Javelin доставили в Україну. 22 травня в Україні провели випробування протитанкового комплексу третього покоління Javelin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові підпалили відділення російського банку (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити