image
 |  2 8 Січня 2020 | 11:33

Зеленський доручив генпрокурору відкрити кримінальне провадження щодо авіакатастрофи в Ірані

Президент Володимир Зеленський дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Тегерані.

Про це повідомляє «Гpомадське».

Також має бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію.

«Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту» — написав президент.

Нагадаємо, літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився уночі 8 січня незадовго після вильоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні, що на околицях Тегерана. На борту, за попередніми даними, перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи 11 українців. У посольстві України в Ірані попередньою причиною авіакатастрофи назвали аварію двигуна через технічні причини, версія теракту або ракетної атаки виключається.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» з 8 січня призупиняє рейси до Тегерана на невизначений термін.

В компанії обіцяють робити усе можливе для розслідування трагедії та надання підтримки близьким загиблих в авіакатастрофі українського літака в Ірані.

У МАУ повідомили, що аварії зазнав літак Boeing 737-800 NG з реєстраційним номером UR-PSR.

Авіасудно 2016 року виробництва авіакомпанія отримала безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 6 січня 2020 року, тобто за два дні до авіакатастрофи в Ірані, йдеться в повідомленні МАУ у фейсбуці.

Для отримання інформації про осіб, що перебували на борту рейсу №752, звертайтеся в авіакомпанію за телефонами 0 800 601 527 (для дзвінків з України) та +380 44 581 50 19 (для дзвінків із-за кордону).

У Департаменті консульської служби МЗС України створено оперативну кризову групу, телефон гарячої лінії – 238 17 77.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа літака МАУ в Ірані: з'явився список загиблих українців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити