image
 |  2 19 Червня 2020 | 11:29

Зеленський має вирішити, кого відправити на достроковий відпочинок: Верховну Раду чи Кабінет Міністрів, - експерт АМУ

Черговий урядовий провал - незатвердження парламентом Програми діяльності КМУ, за яку не проголосувала навіть фракція більшості «Слуги народу» до краю загострив політичну кризу в Україні.

Таку думку висловив у мережі Фейсбук регіональний консультант з юридичних питань у Волинській області «Асоціації міст України», професор Луцького НТУ Валентин Малиновський.

Український уряд ніяк не може погодити Програму діяльності Кабінету Міністрів. Підтримки не знайшлось у фракції «Слуг народу», такі дії, на думку Валентина Малиновського, загострили політичну кризу в Україні, що додалася до карантину та відповідних економічних наслідків. Такого випадку в історії українського парламентаризму ще не траплялося: щоб правляча монобільшість двічі не затвердила Програму сформованого нею уряду.

«Черговий урядовий провал - незатвердження парламентом Програми діяльності КМУ, за яку не проголосувала навіть фракція більшості «Слуги народу» до краю загострив політичну кризу в Україні, що додалася до карантину та відповідних економічних наслідків. Такого випадку в історії українського парламентаризму ще не траплялося: щоб правляча монобільшість двічі не затвердила Програму сформованого нею уряду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про переваги для мешканців сіл, які увійдуть до складу Луцької міської ОТГ

Таким чином, уже вдруге кворуму довіри від парламенту КМУ не отримав, наслідком чого мала б бути відставка цього Уряду. Однак, Верховна Рада цього не зробила. А зважаючи на відсутність законодавчого врегулювання такої політичної ситуації в Конституції України, невідомо скільки вона ще триватиме.

Тому настав час, нарешті, втрутитися Президенту України і вирішити кого відправити на достроковий відпочинок: Верховну Раду чи Кабінет Міністрів», - висловив думку Валентин Малиновський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити