image
 |  0 29 Грудня 2019 | 09:57

Зеленський направив у Раду вдосконалений законопроєкт про децентралізацію, – посадовець із Волині

Президент Володимир Зеленський направив до Верховної Ради вдосконалений законопроєкт про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади. 

Про це заявив представник Володимира Зеленського в Конституційному суді, волинянин Федір Веніславський.

"Кілька тижнів проходили змістовні та гарячі дискусії щодо законопроєкту змін до Конституції, який робить децентралізацію реальною. У результаті, президент направив в парламент новий вдосконалений проєкт з урахуванням найважливіших пропозицій з боку місцевого самоврядування і громадськості", — зазначив Веніславський.

Як передає "Інтерфакс-Україна", раніше президент Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті законопроєкт про децентралізацію 13 грудня. Документ визначено як невідкладний до розгляду в Раді. 

Зокрема, Зеленський пропонує позбутися районів і запровадити такий перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна Республіка КримУ чинній редакції Конституції закріплено перелік конкретних найменувань усіх областей України.

Для адміністративного нагляду за дотриманням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування, координації діяльності територіальних органів центральних органів виконавчої влади та здійснення нагляду за дотриманням ними Конституції та законів пропонується ввести інститут префектів. 

18 грудня парламентський комітет з питань правової політики рекомендував Верховній Раді внести до порядку денного сесії і направити до Конституційного суду законопроект №2598 про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади на предмет відповідності його статтям 157 і 158 Основного закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку через бездарну політику «слуг народу» - передноворічна валютна паніка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити