image
 |  4 12 Червня 2023 | 20:42

Зеленський підписав законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Про це повідомляється на сайті парламенту. 

"12.06.2023 повернуто з підписом від Президента України", - ідеться у повідомленні про стан проходження документа.

8 травня офіційно буде вихідний день і День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Президент Володимир Зеленський раніше вніс до Верховної Ради законопроект, який встановлює 8 травня - Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, і підписав указ про встановлення в Україні 9 травня Днем Європи.

У пояснювальній записці до законодавчої ініціативи Глави держави йдеться, що з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня.

Після ухвалення цього законопроекту та набуття документом чинності заходи вшанування жертв Другої світової війни, а також заходи з увічнення перемоги над нацизмом відбуватимуться в Україні саме 8 травня.

Крім того, в законопроекті пропонується встановити 8 травня святковим днем, в який робота не проводиться або ж якщо він придає на вихідний, то відбуватиметься перенос вихідного на наступний робочий день. Однак, ця законодавча норма почне діяти тільки після скасування воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і як в Україні вручають повістки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити