image
 |  4 4 Вересня 2019 | 19:18

Зеленський ветував закон про державну підтримку «Пласту»

Президент України Володимир Зеленський ветував закон про державну підтримку національної скаутської організації «Пласт».

Законопроєкт повернули до парламенту з пропозиціями президента. Їхній текст наразі не доступний на сайті Ради, - пишще Радіо Свобода.

Тепер парламент має або врахувати ці пропозиції або подолати вето президента 300 голосами.

30 травня Верховна Рада схвалила закон про державне визнання й підтримку «Пласту».

Він, як український аналог скаутського руху, з’явився в Україні у 1911 році. 12 квітня 1912 року у Львові вихованці одного з засновників «Пласту», Олександра Тисовського, вперше склали присягу. Цю дату традиційно вважають днем народження українського «Пласту». Засновниками організації були Олександр Тисовський, Петро Франко та Іван Чмола.

Як йдеться в повідомленні на сайті організації, «метою «Пласту» є сприяти всебічному, патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників суспільства на ідейних засадах «Пласту» та на засадах християнської моралі».

Читайте також: Кабмін погодив звільнення Кличка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити