image
 |  0 18 Квітня 2019 | 12:16

Зеленський заявив, що може в разі обрання ініціювати перегляд мовних квот у засобах інформації

Кандидат на посаду президента України Володимир Зеленський може в разі обрання ініціювати перегляд мовних квот у засобах інформації.

Про це політик заявив в інтерв’ю РБК-Україна, опублікованому 18 квітня.

«У мене є питання до закону... Квоти залишаться. Питання, які вони повинні бути?.. Взагалі: більший відсоток української мови, а далі – різні мови, бо треба давати можливість кожній мові. Тому що у нас реально велика кількість людей говорить російською. Не можна у них забрати російськомовне телебачення. У нас є люди, які говорять і іншими мовами», – сказав Зеленський.

Закон про мовні квоти на телебаченні набрав чинності 13 жовтня 2017 року. Згідно із документом, у перші 12 місяців діяв перехідний період: передачі власного виробництва, а також національний аудіовізуальний продукт зараховувався до частки передач, виконаних державною мовою, незалежно від фактичної мови цих передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник Зеленського, що потрапляє під люстрацію, мав таємну зустріч з головою КСУ, - «Схеми»

Із 13 жовтня 2018 року закон встановлює обов’язкову частку україномовного контенту на загальнонаціональних телеканалах в обсязі 75%. Телерадіокомпанії місцевого мовлення повинні транслювати не менше від 60% ефіру українською мовою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити