image
 |  2 10 Січня 2020 | 13:18

Зеленський знову зганьбився через неправильну назву країни

В акаунті президента України Володимира Зеленського в Twitter знову написали пост із географічною помилкою. В англомовній версії допису, який опублікували пізно ввечері 9 січня, замість Canada написали Canadia.

Йдеться про текст із зверненням до канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо з приводу авіакатастрофи в Ірані.

"Дякую Джастіну Трюдо за пропозицію підтримати Україну в розслідуванні катастрофи літака в Ірані. Для наших країн це спільний біль. Наші думки – з сім'ями громадян Канадії, які загинули в цій катастрофі", – сказано в записі Зеленського.

Неправильна назва країни викликала хвилю обурення в користувачів із Канади. Вони миттєво відреагували в коментарях і вказали, як правильно пишеться назва їхньої країни.

Читайте також: Фахівці Ірану та України разом розшифровуватимуть «чорні ящики» літака, що розбився

Текст із помилкою виправили лише через півтори години. Попередній пост видалили, а замість нього опублікували новий.

Слово "Канадія" використовується як жартівлива назва або в сатиричних текстах. Це не перший конфуз в акаунтах президента Зеленського, пов'язаний саме з Канадою. Влітку 2019-го в пресслужбі гаранта опублікували анонс візиту в Канаду, де вказали столицею країни Торонто, а не Оттаву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити