image
 |  2 4 Грудня 2019 | 15:22

«Землю – людям»: у районі на Волині селянам «промивають мізки» за допомогою безкоштовної урядової газети (ФОТО)

У Старовижівському районі Волині людям масово роздають газету «Урядовий кур’єр» із описом всіх "благ", які нібито несе в собі продаж української землі.

Про це розповів голова фракції ВО «Свобода» у районній раді Іван Омельчук.

Спецвипуск «Урядового кур’єра», яким щедро «годують» волинян, має гарну назву: «Землю – людям». «Вся правда про земельну реформу», «Правда і міфи про вільний обіг землі» – ці сторінки вражають нечуваною «правдивістю».

"Хоча насправді це – прихована маніпуляція. Урядовий законопроєкт передбачає не стільки оборудки з людськими паями, скільки можливість купівлі великих масивів земель сільгосппризначення. І ці великі земельні масиви можна буде скуповувати по 200-210 тисяч гектарів у одні руки!" - стверджує депутат Волиньради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

Чи зможе купити цю землю пересічний селянин або фермер? На думку Олександра Пирожика, питання – риторичне. Аби господарювати на цій землі, потрібні значні затрати і ресурси – на техніку, пальне, міндобрива тощо. Але при існуючих низьких цінах на сільгосппродукцію аграрники ледве зводять кінці з кінцями. 

На Волині масово закривають ФАПи, школи, клуби, поштові відділення, село вимирає. Розпродаж землі – останнього багатства, яке тут залишилось, остаточно доб’є село. Тому така «реформа» – однозначно не для селянина.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити