image
 |  106 13 Грудня 2018 | 18:27

«Згода на секс: просто як чай» - в Україні презентували культовий мультик

У Львівському прес-клубі презентували українську версію культового мультиплікаційного фільму "Згода на секс: просто як чай".

Ця тема буде особливо актуальною з 11 січня 2019 року. Тоді набудуть чинності зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що трактуватимуть секс без обопільної згоди партнерів як зґвалтування та сексуальне насильство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні перевищено епідемічний поріг по грипу і ГРВІ

Переклад та дублювання мультфільму, який використовували поліцейські в Англії для підвищення обізнаності про культуру згоди після прийняття законодавства, за яким секс без згоди - це злочин, українською зробила ГО "Центр "Жіночі перспективи". Поліція на прикладі горнятка чаю пояснює, що таке згода на сексуальні відносини та коли не можна поїти людину чаєм.

У трихвилинному відео мальовані персонажі погоджуються або відмовляються випити горнятко чаю за різних обставин. Голос за кадром у цей момент пояснює кожну з ситуацій.

Наприклад, людина, яка раніше сказала "так", відмовляється від чаюув стані алкогольного сп'яніння — у такому разі не варто силоміць "поїти її чаєм".

"Люди без свідомості не можуть відповісти на запитання, хочуть вони чаю чи ні". У відео наголошують, що не варто вриватися до людини в будинок, якщо ви одного разу вже випили з нею чаю, або намагатися силоміць напоїти чаєм зранку, нагадуючи, як їй сподобався ваш чай учора ввечері.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити