image
 |  18 28 Вересня 2021 | 18:23

Жах і приниження, – мама особливої дитини про обслуговування у Володимир-Волинському ЦНАПі

Жах і приниження, - так мама особливої дитини Ірина Романюк-Марходей описала отримання донькою паспорта у Володимир-Волинському ЦНАПі.

Про це Ірина Романюк-Марходей написала у facebook.

«Жах і приниження, які ми сьогодні пережили в ЦНАП міста Володимир-Волинський. Моя дитина не контактна, груба розумова відсталість, не розуміє зверненої мови - я це пояснювала перед тим в ЦНАП, запитувалася коли обід. На що мені пояснили, що плаваючий графік і завжди є адміністратор, який прийме таку дитину і все вони розуміють, зроблять.

Влітку спека, в Кароліни жахливі нервові приступи, вона може днями кричати, плакати. Вже і вересень. Сьогодні прокинулася, ніби настрій. Я цілий ранок її готувала до поїздки - це ж кожна дія (одіти, розчесати, взути і.тд) супроводжується її криком, плачем, треба заспокоїти. Дала знеболюючі, заспокійливі. Приїхали в ЦНАП. Обід і треба заздалегідь записуватися. Але дівчата бачать, яка дитина, подзвонили до адміністратора, пояснили. Нарешті нас приймають. Починається з довідок, це все час. Пояснюю, що зробіть фото поки вона більш-менш сидить, бо ж то буквально в моменті зараз все піде не так. Адміністратор не чує чи вірніше не хоче чути, жодного індивідуального підходу. Чи ви не бачите, яка дитина перед вами??? Нарешті дійшли до фото - звичайно його зробити вже неможливо! Починається недовольство з боку адміністратора і фрази "треба ж лізти по голові", "що за люди", кидання нам документів. Тепер моя дитина винна, що черга. З горем пополам зробили це фото. Наступний крок - підпис дитини, яка ніколи в житті ручки не тримала і її руки постійно хлопають (особливість її діагнозу синдром Ретта). Завершальна тортура - взяття відбитків пальців. Руки мокрі, вона боїться, зжимає пальці - не скануються пальці. Адміністратор повідомляє, щоб йшли в туалет, помили руки з милом і посушили. Дитина візочник, трошки за руку ходить, вона в чужому приміщенні, боїться, поки назад дійде будуть такі самі мокрі руки. Ні, треба мити. Ок, ідемо. Вона не бігає, а ледь ходить помалу, згорбившись. Люди, звичайно, чекають і співчутливо дивляться в слід. Притягую Кароліну назад. Ситуація зі сканером та сама. Нарешті заява, що неможливо взяти відбитки. Все це супроводжується недовольними висказуваннями в мою сторону, звинувачуванням мене у всьому», - йдеться у дописі.

Пані Ірина каже, що не витримала і просила адміністратора пояснити дитині про порядок, чергу і що треба все чітко зробити! Але це все марно її не чули...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська митниця продає на аукціоні «євробляху» за 3 тисячі доларів (ФОТО)

«Я виводила Кароліну з зали, душилася слізьми...

Давно я такого хамства не бачила! Дякую начальнику ЦНАП, яка з розумінням вислухала і вибачилася за дії своєї співробітниці, і запевнила, що догана буде винесена.

Шановна пані адміністратор, спустіться на землю! Життя таке непередбачуване. Хто зна, які ви довідки завтра будете збирати. Завжди треба залишатися в першу чергу ЛЮДИНОЮ!», - підкреслює Ірина Романюк-Марходей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити