image
 |  4 30 Вересня 2022 | 19:43

Жалюгідна акція Кремля - це поразка тих, хто наївно вірив у компроміс з Росією, -Дуда про анексію

Заяви Кремля про "приєднання" незаконно анексованих українських територій - це поразка тих, хто наївно вірив у компроміс з Росією.

Про це написав у Twitter президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє "Європейська правда".

"Польща засуджує спроби Росії анексувати українську територію і ніколи їх не визнає. Ми й надалі підтримуватимемо Захисників України та її народ доти, доки агресора не буде вигнано. Сьогоднішня відчайдушна і жалюгідна акція Кремля - це поразка тих, хто наївно вірив у компроміс з Росією", - йдеться у повідомленні.

МЗС Польщі у своїй заяві "рішуче засудило незаконні акти "визнання незалежності" та "інкорпорації" окупованих регіонів України до складу Російської Федерації".

"Українські області - Херсонська, Донецька, Луганська та Запорізька - залишаються частиною України відповідно до міжнародного права", - заявили у відомстві.

Зазначається, що Польща "не визнавала і не визнає" ні результатів псевдореферендумів, ні оголошених "указів російського президента щодо анексії цих регіонів".

У п'ятницю лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та беззастережно засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден: США надалі постачатиме Україні обладнання для визволення захоплених територій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити