image
 |  104 8 Травня 2019 | 18:36

Жіночі таємниці: плюси та мінуси безаміачної фарби для волосся

У житті кожної дівчини напевно приходить момент, коли їй хочеться змінити щось в своєму іміджі. Нерідко представниці прекрасної статі мріють про зміну кольору свого волосся. Хтось, не замислюючись, сміливо починає експериментувати, а хтось сто разів подумає перед тим, як перефарбуватися.

Про це повідомляє Точка.нет.

Перш за все дівчат лякає те, що фарбування може нашкодити їх волоссю. Варто сказати, що така обережність небезпідставна, адже до складу більшості стійких фарб для волосся входять такі компоненти як аміак і перекис водню. Саме вони можуть стати справжніми ворогами вашої шевелюри.

Аміак руйнує верхній шар волосини, в результаті чого фарба легко потрапляє всередину волосяного стовпа. Перекис водню, в свою чергу, знищує натуральний пігмент. Без сумніву, такий вплив забезпечить вам шикарний відтінок, який буде триматися довгий час.

Однак є тут і зворотна сторона медалі. Ваше волосся може набути нездоровий вигляд, стане ламким і пересушеним. Щоб уникнути цих проблем, можна скористатися фарбою для волосся без аміаку. Проте, варто відзначити, що в цій фарбі є свої недоліки.

Давайте дізнаємося плюси і мінуси фарби для волосся без аміаку

Плюси:

Не травмує волосся. У складі безаміачної фарби немає їдкого компонента, та й перекису водню набагато менше. Така фарба не проникає всередину волосини, а просто обволікає його натуральний пігмент. Волосся, таким чином, не травмується і має здоровий вигляд.

Колір волосся стає більш насиченим і свіжим. Якщо у вас тьмяне волосся, то фарба без аміаку допоможе набути йому блиск і насиченість кольору.

Якщо ви любите досить часто міняти колір свого волосся, то така фарба стане для вас найкращим вибором.

Навіть невдале фарбування не стане приводом для того, щоб засмучуватися. Адже барвник, який не містить аміаку, змиється досить швидко, приблизно через 1,5 місяці. А якщо чекати ви не маєте наміру, то можете сміливо підкоригувати відтінок іншою фарбою без аміаку. Такий вплив не зашкодить вашій шевелюрі.

волосся

Мінуси:

Фарба без аміаку – нестійка, тому змивається досить швидко. Не для всіх нестійкий ефект фарбування стане перевагою. Для когось це може бути справжньою проблемою. Фарба змивається з кожним миттям голови і, як уже говорилося вище, повністю зникне приблизно через 1,5 місяці. Тому, якщо у вас немає бажання так часто повторювати фарбування, ця фарба вам не підійде.

Дуже складно зафарбувати сивину. Якщо у вас сиве волосся, то вам краще користуватися стійкими фарбами, в яких присутній аміак. Зафарбувати сивину за допомогою фарби без аміаку у вас навряд чи вийде. Ну хіба що ви звернетеся за допомогою до професіонала.

Як правило, освітлити волосся можна всього на 2-3 тони. Якщо ви брюнетка і хочете перефарбуватися в блондинку, то вам все ж краще використовувати стійку фарбу. Адже таких кардинальних змін фарба без аміаку не забезпечить.

Щоб купити таку фарбу, доведеться трохи витратитися. Фарба без аміаку коштує більше, ніж звичайна. А якщо враховувати той факт, що оновлювати відтінок доведеться частіше, то витрат не уникнути.

Ми ознайомили вас з головними перевагами і недоліками фарби для волосся без аміаку. Вибір залишається за вами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрази і золото: яким манікюром можна розлякати всіх шанувальників

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити