image
 |  914 25 Квітня 2024 | 13:49

Жителі вулиці Андрузького надали документи, які підтверджують право на встановлення обмежувачів руху

Мешканці вулиці Андрузького надали документи, в яких погоджено право на встановлення обмежувачів руху.

Про це пише ВолиньUA.

Як пояснюють місцеві жителі, проблема полягає в тому, що вулиця Андрузького перетворилася після ремонту в магістральну вулицю, яку використовують у тому числі вантажівки. Ця вулиця є досить вузька і без тротуарів. Однак, вона з'єднує трасу М-19 і вулицю Єршова у Луцьку, а також район авторинку. Тому стала об'єктом підвищеної уваги з боку водіїв.

Проблема полягає у тому, що між трасою М-19 і районом Карбишева та авторинку в цій частині немає нормальної дороги. Через це водії користуються вулицею Андрузького, яка насправді не може бути транзитною. Рух вантажівок і потік легкового транспорту створює значні незручності. Цікаво, що деякі сусідні альтернативні дороги, які сполучають трасу М-19, Липини, Теремно і район Єршова-Карбишева, стали фактично приватними і засаджені деревами, як стверджують заявники.

Відділ безпеки дорожнього руху Національної поліції у Волинській області погодив схему організації дорожнього руху у селі Липини, включаючи вулицю Андрузького.

7 квітня 2023 року виконком Підгайцівської сільської ради прийняв рішення надати дозвіл на розробку схеми організації дорожнього руху по вулиці Європейській, Княгині Ольги, Андрузького в селі Липини Луцького району. Суть схеми зводиться до розділення потоків транспорту між районом Єршова-Карбишева і селом Липини. У рішенні йде мова про дозвіл встановити стаціонарні засоби примусової зупинки транспорту та перекриття шляху, вертикальної дорожньої розмітки.

На підставі виданих документів жителі вулиці вважають, що департамент муніципальної варти Луцької міськради не мав права самочинно демонтувати обмежувачі руху 5 лютого цього року. З цього приводу була спрямована скарга на адресу міського голови Луцька. У скарзі пропонується вжити заходи для відкриття руху по парарельних вулицях, а також збудувати відрізок дороги від траси М-19 до перехрестя Карбишева та Єршова.

Нагадаємо, що це питання було предметом обговорення під час засідання земельної комісії Луцької міськради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити