image
 |  5 13 Грудня 2017 | 17:40

Жителька села Литовеж звичайними нитками вишиває шедеври (ФОТО)

За її картинами неможливо спостерігати без захоплення. Від них віє щирістю, теплом, вкладеним у кожен хрестик. Весна, літо, квіти, звірі - усе оживає на полотні. Замислено, уважно витягує нитку за ниткою, знаючи, що в кінці з’явиться витвір. Закінчивши картину, надійно заховає у рамку під скло. Ще один шедевр прикрасить стіну її дому.
Скромна майстриня Надія Бондарчук  із села Литовеж показує свої роботи.  Вони висять і у спальні, й на кухні.  Серія пейзажів вже готова замайоріти на стіні нової кімнати.
Таке захоплення Надія Ярославівна  перейняла від мами ще в дитинстві. Вишиває переважно шерстяними  нитками, вони їй здаються найяскравішими. Купує звичайні  схеми, власноруч підбирає кольори та відтінки.
Всі картини створені переважно взимку, коли є більше вільного часу.  Чоловік Надії працює за кордоном. Тому вдома буває рідко. Старший син Вадим - студент, теж покинув домівку. З мамою залишився школяр Віталій. Йому надзвичайно подобається мамине захоплення.
Попоравшись по господарству, Надія віддається вишивці. Наразі закінчує працювати над квітами. А скільки ще попереду картин, які витворять руки майстрині!
Свої роботи вона береже. Але для села не шкодує. Як просять не раз на виставку - охоче поділиться.
Таку красу гріх ховати. Хай люди бачать і знають, яких талановитих мають односельчан.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити