image
 |  2 29 Серпня 2021 | 20:35

Журналістам пропонують видалити матеріал про ДТП «слуги» Трухіна

Українські журналісти почали отримувати наполегливі «пропозиції» видалити зі своїх інформаційних ресурсів новину про ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна («Слуга народу»).

Внаслідок зіткнення автівок постраждали шестеро людей, зокрема голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі,його перекладач і ще чотири людини, - інформує ZN.UA.

Скріншоти пропозицій «видалити матеріал на комерційній основі» оприлюднила у Facebook шеф-редакторка інформаційного агентства «Центр новин» Ольга Вітак.

«В редакцію Інформаційного Агентства «Центр новин» прийшли «листи щастя». Вимагають видалити новину про ДТП Трухіна. От думаю, чи це вже тиск на незалежні ЗМІ?!», - запитується Вітак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку – дві ДТП одночасно, одна – за участю військового автомобіля (ФОТО)

За даними Telegram-каналу «По той бік новин», ціна питання стартує від $200 і залежить від авторитетності видання та інших факторів.

«Різні медіа отримали «листи щастя» від «колег», «комунікаційних компаній» з «проханням» видалити новину про Трухіна із сайту або «залити» за лінком інший матеріал. Ціна питання зняти публікацію із сайту, за нашою інформацією, стартує від $200 і залежить від «авторитетності» медіа, його охоплень і тп.», - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ закликає батьків вакцинувати дітей до початку навчального року

Депутат Трухін є у списку української делегації, яка вже незабаром вирушить до Вашингтону разом із президентом Володимиром Зеленським, йдеться матеріалі «THE UNFILTERED LENS». Трухін входить до складу делегації як член Міжпарламентської групи по зв'язках зі США. 31 серпня Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом. Однак після того, що сталося, спікер Палати представників Ненсі Пелосі вважає включення Трухіна в делегацію «недоречним».

«Водіння в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння є серйозним правопорушенням, і такі люди не можуть бути включені до складу делегації найвищого рівня. Києву слід уникати послуг Олександра Трухіна хоча б до повного, прозорого і всебічного розслідування», - вважає Пелосі.

Коментар ZN.UA:

«Олександр Трухін - вельми значуща людина в механізмі Зе-влади. Саме тому привернення до нього уваги нервує важливих людей. Спочатку Трухін входив до групи Коломойського, але оперативно відчалив від олігарха, проти якого США ввели санкції. Настільки оперативно, що зіткнувшись з ним в кабінеті Авакова, Коломойський не подав земляку руки. Нині Трухін не просто дуже чуйний і розуміючий заступник голови парламентського бюджетного комітету, що мітить на місце Арістова й отримує завдання в обхід свого керівника. Він ще й турботливий листоноша, який переносить важке з Банкової на Грушевського і періодично радує депутатів СН програмою «20/30/50». Такій довіреній особі саме місце в делегації, що супроводжує президента до країни, яка давно втомилася від нашої корупції», - зазначає головна редакторка «Дзеркала тижня» Юлія Мостова.

Нагадаємо, аварія за участю Трухіна та Лучі сталася у Дарницькому районі Києва 23 серпня, о 15:45. Внаслідок аварії постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей. Фото і відео ДТП зібрав і оприлюднив у Facebook журналіст і засновник проєкту «ЗупиниЛося» Костянтин Андріюк.

Водій автомобіля Audi спочатку зіткнувся з автомобілем Ford, у якому був Лучі разом із перекладачем Романом Лишенем і водієм, після чого наїхав на автомобіль Daewoo, де було двоє дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, де і як волинські ФАПи заготовляють дрова (ФОТО)

В УАФ розповіли, що пасажири Ford отримали травми середньої тяжкості, обох вже прооперували, і зараз їх життю нічого не загрожує. Водій Audi за медичною допомогою не звертався.

За даними ЗМІ, Трухін керував автівкою у нетверезому стані, а після ДТП намагався втекти з місця події. У розмові із правоохоронцями посилався на свій статус і демонстрував депутатське посвідчення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити