image
 |  11 9 Січня 2023 | 14:48

Журналісти показали життя тероборони у лісах Волині

У волинських лісах поблизу кордону з Білоруссю цілодобово несуть службу військові 100-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

Журналісти завітали в зимовий засніжений ліс до військових дізнатися, як у них організовано побут, оборонну лінію, які настрої панують серед бійців ТрО, а також їхні прогнози щодо ймовірного наступу з боку білоруського кордону, - йдеться у сюжеті Громадського.

- Є відчуття, що вас можуть відправити на схід чи на південь?

- Я того не боюся, я чекаю. Якби знати точно, що вони сюди точно не підуть, то можна йти в інше місце. А так образливо, якщо рушиш туди, а він (ворог, - ред.) прийде до тебе додому.

- Як думаєте, якщо все ж білоруси підуть, скільки кілометрів вони зможуть пройти?

- Метр-два максимум. Два метри в землю і все. Немає у них шансів взагалі, які там шанси…

«Я вчитель захисту України. Тому до військової справи маю пряме відношення. Я прийшов добровільно 24 лютого. В мене у підрозділі 7 вчителів з міста Луцька. У нас рота вчителів», - розповідає командир підрозділу Волинської бригади ТРО ЗСУ «Миколайович».

 - Ви коли пішли у військкомат, ви відчували висоту загрозу для Волині?

 - Ми були тоді у цьому впевнені. Біля Луцька були виставлені мітки, куди мали десантуватися російські десантники...Ми знаходилися на Волині, в місці дислокації підрозділу під Луцьком. У мене у підрозділі є хлопці, які служили у спецназі, багато десантників, більше 30 людей, які мають бойовий досвід війни з 2014 по 2022 рік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити