image
 |  5 8 Жовтня 2023 | 19:51

Жуйка сидить у шлунку 7 років - міф чи реальність

Кожен з нас, напевно, хоча б раз у житті випадково чи свідомо глотав жувальну резинку . І, мабуть, у багатьох виникало запитання, як на довго жуйка затримається в організмі і чи не зашкодить це здоров'ю. Відповідь на це запитання дав професор клінічної гастроентерології Оксфордського університету у Великій Британії Саймон Тревіс, передає CNN .

Існує поширена думка, що після проковтування жуйка затримається у шлунку аж на 7 років. Професор казатиме, що це міф.

"Це казка старих бабусь. Я не знаю, звідки взявся цей міф - я можу тільки припустити, що це було запропоновано, бо хтось хотів заборонити своїм дітям жувати жуйку", - каже Саймон Тревіс.

За його словами, ковтання резинки вредне для організму лише в тому випадку, якщо це робити часто.

"Якщо ви проковтнете жувальну гумку, вона пройде через желудок, потрапить у кишечник і вийде незміненою. Бувають випадки, коли жувальна гумка затримується в кишечнику немовлят і навіть дітей, якщо вони багато проглотнули, а потім викликає непрохідність. Але за понад 30 років гастроном я ніколи не бачив такого випадку", - пояснив лікар.

Доктор Аарон Керролл також вважає, що ковтання жуйки не зашкодить вашому здоров'ю, але і користі від цього не буде.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити