image
 |  176 9 Вересня 2024 | 16:07

Зірка "МастерШеф" розкрив подробиці служби в ЗСУ і розповів, чим годує воїнів на передовій

Фіналіст 6 сезону кулінарного шоу "МастерШеф" Олег Ковальчук, що із Житомирщини, вже кілька місяців готує страви бойовим побратимам однієї з військових частин Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Коростишівець розповів, як йому служиться, чим годує воїнів на передовій та хто є його підтримкою.

Про це інформує Суспільне, - пише ВолиньUA.

Фіналіст 6 сезону кулінарного шоу "МастерШеф" Олег Ковальчук вже кілька місяців готує страви бойовим побратимам однієї з військових частин Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Коростишівець розповів, як йому служиться, чим годує воїнів на передовій та хто є його підтримкою.

Олег Ковальчук розповів Суспільному, що служить майже 4 місяці.

"Можна сказати, що вже адаптувався. Звісно, важко було пристосуватися до нових умов. Тішуся, що вдягнувши піксель, можу продовжувати займатися улюбленою справою — кулінарією", — розповів військовий кухар.

За словами Олега, його страви побратимам подобаються.

"Але непросто працювати, бо зміни по 18-19 годин, весь цей час ти на ногах. Багато різних страв готуємо з хлопцями: супи, борщі, каші різноманітні, банош. Додаємо у раціон овочі, фрукти. Дуже багато нарізок доводиться робити, бо все готується у великій кількості. Працюємо позмінно, справляємося потихеньку", — сказав Олег Ковальчук.

Читайте також: Завтра Луцька громада проведе в останню путь Захисника Юрія Крисюка

Кухар розповів, що в його військовій частині готують непогано, але все ж він хоче дещо покращити якість харчування воїнів.

"Важливо, щоб військові мали гастрономічне задоволення від спожитих страв, тому планую дещо поліпшити харчування побратимів. В подальшому можна буде доповнити меню і запровадити щось своє. Потроху вдосконалюю страви за смаками, доповнюю їх. Але армія, то армія — і тут є певні правила харчування, яких потрібно дотримуватися. Все ж намагаємося побратимів ситно наготувати і так, щоб їм подобалося", — розповів військовий кухар.

У цивільному житті Олег Ковальчук мав ще одне захоплення — бодібілдинг. Йому вдалося стати призером міжнародних та всеукраїнських змагань у цьому виді спорту. Гарна фізична підготовка та заняття спортом стали йому у нагоді в армії.

"Це дуже-дуже допомагає, дає витривалість і фізичну активність протягом тривалої робочої зміни. Бо все ж таки це були не просто два місяці якогось стажування в спортзалі, а 10 років повноцінних тренувань — це чимало. І тепер це все ніби на автоматі. Лише дуже бракує сну. Щовечора на кухні обов'язково робимо заготовки на наступний день. О 3:00 — підйом, бо о 6:00 вже потрібно сніданки готувати", — розповів кухар.

43-річний коростишівець розповів, що ніколи не бігав від ТЦК, коли вручили повістку — зібрав речі і пішов до війська.

"До мобілізації я займався бізнесом — "Спортивна кухня", мобільний перекус, батончики. Організував власне виробництво. Створив свій торговий бренд. Отримав свідоцтво і вже почав потихеньку ставити власну продукцію на полиці супермаркетів поруч із виробами Ектора (Ектор Хіменес-Браво — суддя проєкту "МастерШеф"). Через те, що пішов служити, довелося поставити на паузу свій бізнес. Тобто інфраструктура побудована, але призупинив роботу у зв'язку з мобілізацією", — пояснив Олег.

Дружина і двоє синів є його підтримкою.

"Коли пішов до війська, дружина чітко сказала: "Ти ж у мене безбаштовий". Звісно, сумую за рідними, часто переписуємося, інколи зідзвонюємося. Мене дуже підтримує моя сім'я: дружина Валентина та мої синочки — Нестор і Марк. Головне, щоб у них все було добре, бо в мене їх найрідніших тільки троє. Саме їхня підтримка дає мені сили, дає бажання жити", — сказав Олег Ковальчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити