image
 |  4 25 Червня 2021 | 23:07

Зізнався у державній зраді? Інтерв'ю Зеленського спровокувало скандал

Президент Володимир Зеленський знав про перебування у Мінську бійців наближеної до клану Путіна ПВК Вагнера, щодо яких проводилася секретна операція українських спецслужб з виманювання їх з Росії через Білорусь для притягнення до відповідальності в Україні, й передав білоруському диктатору Олександру Лукашенку особисті дані цих найманців.

Таємні дані по вагнерівцям Зеленський особисто передавав Лукашенку

Як він сам наголосив, йшлося про «повну інформацію відносно цих людей».

З таким сенсаційним зізнанням глава української держави особисто виступив в інтерв'ю, яке вийшло ввечері у четвер, 24 червня 2021 року, на телеканалі «1+1», - пише Главком.

«Востаннє ми спілкувалися з ним (з Лукашенком - ред.) телефоном, до речі, раз ми говоримо про вагнерівців, це те, де я був залучений в цю тему. Це, коли вагнерівці були на території Білорусі, я зателефонував Олександру Григоровичу і сказав, що готовий передати повну інформацію відносно цих людей. Ми розуміли, які там прізвища, ми розуміли, хто вони такі. Я не пам’ятаю, передавав мені, здається, наш посол», - зазначив Зеленський.

Одначе, білоруський правитель, продовжив Володимир Зеленський, вагнерівців затримав, проте Україні їх не передав.

«Він мені сказав телефоном: «Я розумію, так. Дорогий Володимиру Олександровичу, ви ж знаєте, як я до вас ставлюся. Ти ж знаєш, як Білорусь любить Україну. Ти знаєш, що я тебе не підведу. У мене тут зараз не все спокійно. Я розберуся». Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць. Але потім відбулося те, що відбулося, і після цього це була моя остання з ним бесіда», - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський митник, якого спіймали на хабарі, «заробляв» 10 тисяч доларів у місяць

Вагнерівців Білорусь, як відомо, повернула назад до Росії.

Крім того, Зеленський вважає, що згадана спецоперація Україні, на його думку, насправді була не потрібною й начебто нав'язувалася «іншими країнами». Якими саме країнами, президент говорити не став.

За однією з версії, безпековому сектору України виманювати вагнерівців, а серед них знаходилися безпосередні учасники воєнних злочинів РФ на Донбасі, допомагали західні партнери.

«Це точно не була наша операція. Я точно розумію, що ідея цієї операції – ідея інших країн і те, що Україну максимально затягували в це питання – правда. Те, що цього не відбулось, ще раз проводячи паралелі з Білоруссю, слава Богу, ми проявили питання суб’єктності в цьому важливому питанні», – продовжив президент.

Більше того, Зеленський впевнений, що в разі завершення операції, в тому вигляді як це передбачалося, стався б непоправний міжнародний скандал, на зразок нещодавньої ситуації зі змушеною посадкою борта Ryanair у Мінську.

«Ми з вами бачили, що відбулося в Білорусі, як посадили літак і чим це закінчилося. Чим закінчуються такі випадки, до якої ізоляції країни призводять такі спецоперації», – підсумував глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вихідні призначили додатковий поїзд Ковель-Київ

Нагадаємо, що за сценарієм, озвученим у ЗМІ після провалу операції, на її фінальній стадії борт з вагнерівцями, після їхнього відпочинку в санаторії на околиці Мінська, мав вилетіти з Білорусі на «завдання» у третіх країнах, й під час перебування в повітряному просторі України літак повинен був з певних причин сісти на українському аеродромі.

Після цього, власне, й мало б відбутися затримання фігурантів з подальшим показовим судом над ними, як ще одним, вельми переконливим свідченням російської агресії.

Ці слова Зеленського вже спровокували скандал.

Зеленський і його команда мають понести відповідальність за зрив ретельно підготовленої, надважливої в політичному та геополітичному сенсі спецоперації проти вагнерівців, впевнений колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити