image
 |  5 20 Серпня 2020 | 08:34

«Злочин стосується особисто вас»: Бутусов вимагає від Зеленського криміналу через «спецоперацію з вагнерівцями»

Головний редактор видання Цензор. Нет Юрій Бутусов назвав номер справи, в рамках якої, за його словами, відбулося розголошення інформації про участь українських спецслужб у ймовірній спецоперації із затримання бойовиків ПВК Вагнера. Він закликав президента Володимира Зеленского вимагати відкриття кримінальної справи.

На своїй сторінці у Facebook Бутусов анонсував заяву колишнього глави Головного управління розвідки при Міноборони Василя Бурби і заявив, що його «підготували піарники Офісу президента». Заява дійсно незабаром з’явилася — у ній Бурба сказав, що «дезінформація у справі вагнерівців є спробою зашкодити спецслужбам України». 

«Сталося розголошення інформації про кримінальну справу №42014000000000457, в рамках якої проводилася операція. Я називаю номер справи — і влада зобов’язана розпочати розслідування, а що ж в цій справі було, і чому стався провал операції, в рамках якої було відкрито провадження. За це треба нести відповідальність — і треба визначити — хто ж саме розголосив», — закликав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецоперацію СБУ проти вагнерівців «злили»: агент НАБУ звинуватив Єрмака у держзраді та роботі на Росію

Бутусов звернувся до Зеленського, сказавши, що заявляє про злочин і підозру в державній зраді, «що стосується особисто його». Він додав, що президент зобов’язаний вимагати відкриття кримінальної справи за фактом витоку інформації і підозри у держзраді.

Як нагадує "НВ", головний редактор видання Цензор. Нет Юрій Бутусов заявив, що бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі насправді планувала затримати Україна, але спецоперація провалилася.

За його інформацією, глава Офісу президента Андрій Єрмак переніс проведення спецоперації через переговори з Дмитром Козаком, помічником президента РФ. Після цього бойовиків затримали під Мінськом.

Після публікації цієї інформації керівник ГУР Кирило Буданов спростував дані про причетність СБУ до затримання бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі.

У Службі безпеки України заявили, що інформація про участь українських спецслужб у спецоперації із затримання бойовиків ПВК Вагнера — фейк.

29 липня білоруські силовики заявили про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії (ПВК) Вагнера. 2 серпня прокуратура обрала їм запобіжний захід у вигляді арешту. У Радбезі Білорусі повідомили, що нібито розшукують ще близько 200 бойовиків, які перебувають на території країни.

Влада Білорусі заявила, що метою бійців ПВК була дестабілізація ситуації в країні перед президентськими виборами. Частина затриманих воювала на Донбасі на боці «ДНР» і «ЛНР». Всупереч клопотанням України про їх екстрадицію, Мінськ передав найманців Москві.

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення Білорусі про передачу членів ПВК Вагнера Росії несправедливим і таким, що не відповідає дружнім міждержавним відносинам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укрпошта» планує продати базу відпочинку на Світязі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити