image
 |  5 27 Травня 2021 | 10:56

Змінюються голови ОДА, прокурори і начальники поліції, а ліс продовжують знищувати, – депутат Волинської облради

Змінюються голови ОДА, прокурори і начальники поліції, а ліс продовжують знищувати.

Про це під час виступу уповноваженого представника фракції ВО "Свобода" заявив депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

Обранець громади звернув увагу на те, що тотальні рубки лісу в області намагаються приховати, використовуючи маніпулятивні технології. Олександр Пирожик наголосив, що злочини у лісовій сфері області носять системний характер.

"Ми маємо систематичність, множинність, повторюваність тих самих дій, на однотипних правопорушеннях попадаються не один, а різні громадяни (це – водії вантажівок, вантажники, лісівники чи їх помічники), і лише за ці останніх півтора місяці їх – уже десятки.

Усім мислячим людям зрозуміло, що йдеться про організовану злочинну схему і що треба ставити питання про діяльність організованої злочинної групи, – а поліція і прокуратура бачать тут лише ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України!

Замість того, щоб пов’язати єдиним мотивом, єдиною метою і необхідністю, - вперто не хочуть бачити ОГЗ, за створення якої передбачені зовсім інші статті кримінального кодексу і зовсім інші – реальні покарання!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія Волиньради відмовилась виділити адміністрації Погуляйка 10 мільйонів гривень

А чому ми не чіпаємо організаторів цих схем? Чому їх не притягуємо до відповідальності? Ми ж бачимо, що все це – з року в рік повторюється, і бідні прості люди – працівники лісової галузі – не можуть зламати таку систему, допоки хтось не скрутить голову тим, хто на чолі цих схем? Ще раз повторю: в області змінюються «губернатори», прокурори і начальники поліції – а проблеми не зникають. І вони не зникнуть доти, доки на чолі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства перебуватимуть ті ж самі люди, допоки це буде Олександр Кватирко та його заступники".

Депутат облради додав, що позиція фракції ВО «Свобода» в цих питаннях була, є і залишатиметься послідовною: Кватирку – не місце на чолі волинських лісівників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити