image
 |  4 18 Вересня 2023 | 19:43

Зник з грошима: мешканці луцької багатоповерхівки розшукують голову ОСББ

Хотіли бути зразковими платниками, а залишились ошуканими. Мешканці луцької багатоповерхівки звинувачують голову ОСББ в тому, що він їх обікрав. Люди зчинили ґвалт, однак вже було пізно, бо голова ОСББ подався навтьоки.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

З 2021 року головою ОСББ мешканці будинку на Дружби народів, 4а обрали Сергія Ганейчука. Майже 250 людей зі 116 квартир сподівалися, що, сплачуючи комунальні рахунки вчасно, вони матимуть гарні умови в будинку та відповідального голову, який вирішуватиме бюрократичні питання.

«Минув місяць, як він не з'являється на роботу. То він в КПЗ, то він знайшов собі якийсь підробіток. Ми чекали, але помітили, що на роботу він не приходить, а гроші з рахунку кожен день знімають через банкомати. Це не маленькі суми. Він казав, що в нього є бухгалтер, яка йому робить звіти в податкову інспекцію. Але тих звітів ніхто не робив. Тобто звітів немає, є лише штрафи», – розповідає в.о. голови ОСББ Варвара Банацька.

Крім того, каже жінка, майже щодня почали приходити «листи щастя». Неоплачені рахунки за воду, електроенергію та податки стали шоком для мешканців будинку. Мовляв, разом з головою ОСББ зникли кошти з банківських рахунків. З банкоматів знято 787 тисяч 637 гривень.

За словами жителів будинку, хитрий голова зробив усе для того, щоб доступ до грошей ОСББ мав лише він.

«Єдиний підписний рахунок був прикріплений до його картки. Він розпоряджався коштами, на роботу не виходив, але знімав гроші у банкоматах», – стверджує Варвара Банацька.

Якщо раніше мешканці були сусідами з паном Сергієм, то зараз навіть не знають, де він живе. Оскільки на телефонні дзвінки чоловік не відповідає, то люди почали дзвонити його дружині. Проте жінка нічого не пояснює та не каже, де її чоловік.

Вкотре зібравши збори, мешканці будинку вирішили зробити усе, аби законним шляхом вирішити питання щодо повернення коштів. Заяву до поліції теж напишуть. Журналісти також вирішили зателефонувати Сергію Ганейчуку, щоб почути його правду, але абонент був поза зоною.

На момент виходу сюжету Сергій Ганейчук так і не вийшов на зв’язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чоловік напав на жінку з ножем: вона - у лікарні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити