image
 |  0 22 Вересня 2021 | 14:12

Знищення Кам’янець-Подільської міської лікарні: мер-свободівець вимагає справедливості у Рівненському суді (ФОТО)

На початку цього року в Кам’янці-Подільському розгорівся скандал. На території міської лікарні частково зруйнували будівлю фізіотерапевтичного відділення, також відомого як «водолікарня». У міській раді заявили, що роботи проводять без їхньої згоди. Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко (ВО "Свобода") розповів, що рішення щодо знесення будівлі водолікарні та забудови землі міською радою не приймалися. На його думку, керівник лікарні самовільно віддав ділянку під забудову.

Сьогодні ж, 22 вересня до стін Рівненського апеляційного господарського суду прибула громада Кам’янця-Подільського з акцією за справедливе рішення суду щодо незаконного знищення комунального майна.

Зі слів головного лікаря, згідно статуту, він підписав договір на реконструкцію, тобто будівництва. Представник забудовника каже, що земля далі лишається у власності громади, а на місці зруйнованої будівли виросте житловий будинок, де 18 квартир нададуть лікарям, тому вважають свої дії адекватними і такими, що громада нічого не втрачає, а тільки виграє.

Проте, міська рада не надала дозволів на проведення робіт, а саме на початок підготовчих робіт. Таким чином, забудовник вирішив залучити головного лікаря, який і дав "зелене світло" забудрвнику на знесення приміщення лікарні.

На підставі самовільно укладеного договору головний лікар Кам’янець-Подільської міської лікарні Олександр Чернець, перевищивши службові повноваження, з корисливих мотивів спричинив знищення корпусу міської лікарні, завдавши таким чином збитків громаді у розмірі майже 7 мільйонів гривень. З цього приводу відкрито два кримінальні провадження: Національною поліцією та Національним антикорупційним бюро. Хмельницький господарський суд в першій інстанції став на сторону громади та закону та визнав дії головного лікаря незаконними. Але руйнівники лікарні подали апеляцію, яка вже сьогодні розглядаєтья Рівненським апеляційним господарським судом.

На засідання суду приїхав мер-свободівець Кам’янця-Подільського Михайло Посітко  та десятки людей. На жаль, через карантинні обмеження не всіх впустили до зали суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький підшипниковий завод планує нове будівництво

У суді забудовник хоче скасувати рішення Хмельницького господарського суду. Міська рада стала на захист комунального майна, адже з їх слів довідок чи документів про аварійність будівлі чи необхідність її знесення були відсутні.

Суд запитав у представника ради, як відновляться права громади якщо будівля вже знесена. Заступник мера відповів, що має бути окреме рішення ради про демонтаж будівлі з чим і погодилась суддя.

"Виявляється цей лікар роками розпродував і нищив майно медзакладу. Там зводились житлові будівлі, жоден медик не отримав обіцяного забудовником житла. Якщо суд скасує попередні рішення ради, то це призведе до подальшого дерибану комунальної землі", - побоюється група підтримки мера.

Станом на 13:30 засідання суду перенесли на 29 вересня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити