image
 |  0 28 Січня 2020 | 10:56

Знижка від уряду Гончарука привела до плачевного стану у «Луцьктепло»

Через так звану знижку на опалення від уряду Гончарука у «Луцьктепло» не вистачає грошей, щоб виплатити зарплату працівникам.

Про це під час оперативної наради у Луцькій міськраді повідомив директор «Луцьктепла» Іван Скорупський.

Директор "Луцьктепло" Іван Скорупський розповів, про катастрофічний стан, в якому опинилося комунальне підприємство після застосування так званої знижки від уряду Гончарука.

«У грудні наше підприємство застосувало знижку у розмірі 20% на опалення. Таким чином, розмір у платіжках лучан скоротився з 95 до 76 млн гривень. Але рівень розрахунків населення лишається низьким: на рівні 70%. Ми сподіваємося, що лучани будуть більш свідомі. Але в нас вже є труднощі з розрахунками за природний газ через дію знижки. Ми маємо платити фіксовану суму 6 млн гривень наперед у першому кварталі. А з липня - 7 млн гривень. Рівень розрахунків за газ має бути не нижче 90%. Зараз ми ризикуємо не отримати номінацію за лютий. А це може привести до відключень тепла. У нас немає коштів розрахуватися по зарплатах за грудень. Ми маємо просити гроші у бюджету громади. У нас катастрофічне неотримання доходів від наданих послуг через теплу зиму. 80% труб зношені. Немає коштів на роботи. Борги клієнтів - 163 млн гривень», - поскаржився він.

Читайте також: Лучани не можуть доїхати додому у вечірні години

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити