image
 |  2 4 Грудня 2018 | 07:45

«Золотий м’яч» отримав півзахисник «Реалу» Лука Модрич

Півзахисник мадридського «Реалу» та збірної Хорватії Лука Модрич став володарем «Золотого м’яча» — нагороди найкращому футболісту світу за версією журналу France Football.

Вперше з 2007 року цю нагороду отримали не Кріштіану Роналду або Ліонель Мессі.

Французький журнал визнав хорвата найкращим футболістом світу у 2018 році. В минулому сезоні 33-річний Модрич переміг з «Реалом» у Лізі чемпіонів, а також дійшов до фіналу чемпіонату світу зі збірною Хорватії, де хорвати програли збірній Франції.

Модрич став першим хорватом — володарем «Золотого м’яча».

Вручення «Золотого м’яча» 2018 року ознаменувало завершення домінування португальського та аргентинського форвардів Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі, які отримали по 5 нагород у період з 2008 по 2017 роки. Останнім, хто вигравав цю нагороду до «ери Мессі-Роналду» є бразилець Кака, який тоді виступав за італійський «Мілан».

Нагадаємо, в цьому році Модрич також став найкращим гравцем року за версією FIFA. 

Нагороду «Золотий м’яч» France Football заснував у 1956 році. Переможця визначають голосуванням журналістів. До 1995 року нагороду міг отримати тільки європейський гравець, з 1995 року — гравець будь-якої національності, який грає за європейський клуб, з 2007 року — будь-який гравець у світі, але досі гравець з європейського клубу жодного разу не ставав володарем «Золотого м’яча».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити