image
 |  0 7 Січня 2018 | 17:33

ЗСУ прийняли на озброєння польський безпілотник «Летюче око»

Відповідний наказ підписав міністр оборони України Степан Полторак.
Про це 7 січня 2018 року повідомляє сайт «expres.ua».
Безпілотник Fly Eye («Летюче око») має пряме крило з розмахом 3,6 метра, до якого кріпиться фюзеляж, його довжина 1,9 метра, злітна вага — 11 кілограмів, на корисне навантаження припадає чотири кілограми. Силова установка дає змогу апарату розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину й підніматися на висоту до чотирьох кілометрів. Тривалість польоту, залежно від різних факторів, – у межах двох-трьох годин.
Безпілотник передає дані в режимі реального часу. В разi впливу засобів радіоелектронної боротьби, Fly Eye виконує завдання, проходячи по маршруту, який запрограмований перед стартом, у режимі радіомовчання.
Fly Eye виготовляється на українському ПАТ «ЧЕЗАРА» зі складових, що постачаються польською компанією WB Electronics, згідно з ліцензійним договором.
Які перспективи цього безпілотника в українській армії? – питаємо в Антона Міхненка, члена експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.
Українські Збройні сили потребують наповнення безпілотниками різних типів. Уже прийняті на озброєння безпілотні літальні апарати «Фурія», які використовують для коригування вогню артилерії, «Валькірія», що забезпечують аеророзвідку та відеоспостереження в режимі реального часу. Fly Eye також належить до апаратів тактичного поля бою. До його переваг можна віднести хорошу камеру спостереження та використання закритих каналів зв’язку.
Те, що його збирають на українському підприємстві, – позитив. Оскільки таким чином ми отримуємо ще й досвід іноземців для виготовлення безпілотників.

Fly Eye використовуватимуть самостійно чи він стане частиною якогось комплексу?
Цей безпілотний апарат стане частиною розвідувально-ударного комплексу «Сокіл». Він складається з двох безпілотників –- ударного та розвідувального. Саме розвідкою і буде займатися Fly Eye. Таким чином комплекс виконуватиме широкий спектр завдань і стане в нагоді як для нанесення артилерійських ударів, так і для забезпечення роботи розвідувальних підрозділів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити