image
 |  4 14 Листопада 2021 | 19:39

ЗСУ спростували інформацію про готовність «знищувати» мігрантів-диверсантів

На сторінці 61-шої окремої піхотної єгерської бригади ЗСУ з'явилося попередження, що диверсанти, які можуть маскуватися під мігрантів, якщо такі потраплять на територію України з Білорусі – будуть знищені. Однак Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті заявляє, що такої бригади не існує.

Про це інформує пресслужба бригади у Facebook, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"На жаль, на цей час прес-служба 61 ОПЄБр не може вам надати відповідей на ваші чисельні запити щодо дій підрозділів нашої бригади біля кордону з Республікою Білорусь. Разом з тим, повідомляємо вам, що на цей час, підрозділи 61 ОПЄБр виконують свої завдання вздовж ділянки державного кордону з Республікою Білорусь і жодні інші особи, які можуть маскуватися під мігрантів, не потраплять на територію України. Вони просто будуть знищені нашими підрозділами".

Військові наголосили, що не застосовуватимуть зброю проти мігрантів. Водночас готові дати відсіч диверсійно-розвідувальним групам противника, оскільки саме для боротьби з ними створена бригада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянам, які допомагатимуть мігрантам з Білорусії, грозить кримінал

Пізніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики заявив, що сторінка "61-ї окремої піхотної єгерської бригади" не має відношення до ЗС України, і такого підрозділу не існує.

"Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з'ясував, що ця ФБ-сторінка не має відношення до ЗС України. А саме, що такого підрозділу як "61-а окрема піхотна єгерська бригада" не існує в природі. Простіше кажучи, він є фейковим".

"Українська правда" намагалася отримати коментар у пресслужбі Сухопутних військ. Однак керівник пресслужби Володимир Фітьо на питання про існування даної бригади не відповів, порадивши звернутися до Міністерства оборони з офіційним запитом.

Міністерство оборони наразі не спростовувало повідомлення бригади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити