image
 |  112 29 Січня 2024 | 12:21

ЗСУ витіснили росіян з деяких позицій під Авдіївкою: карта бойових дій

Російські окупанти, ймовірно, захопили Табаївку Харківської області. Вони також просунулися на поле на схід від Ямполівки, що на захід від Кремінної.

Разом з тим ЗСУ витіснили ворога з ресторану "Царське полювання" в Авдіївці. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Російські війська 28 січня продовжили наступальні операції на північний схід і на схід від Куп'янська, але не просунулися вперед. Позиційні бої тривали в районі Синьківки та Петропавлівки.

За словами начальника служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимира Фітьо, російські війська продовжують приділяти пріоритетну увагу Куп'янському напрямку. Бойова активність Росії нині інтенсивніша вздовж лінії Куп'янськ-Лиман, ніж навколо Бахмута.

Російські джерела стверджували, що війська РФ просунулися на південний схід від Куп'янська 28 січня, але українські військові джерела поки не підтвердили цю інформацію. Російські блогери продовжували стверджувати, що підрозділи армії РФ захопили Табаївку, що на південний схід від Куп'янська, та панівні висоти у цьому районі після захоплення Крохмального на південний схід від Табаївки.

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Кремінної. Відео з геолокацією, опубліковане 28 січня, показує, що загарбники просунулися на поле на схід від Ямполівки, що на захід від Кремінної.

Позиційні бої тривали на захід від Кремінної в районі Тернів, Ямполівки та Торського, на південний захід від Кремінної в районі Діброви. А також на південь від Кремінної в районі Діброви та Білогорівки.

Бойові дії в Донецькій області

Під Бахмутом 28 січня підтверджених змін на фронті не відбулось. Однак, позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута у районі Івановського. А також на південний захід від міста в районі Андріївки та Кліщіївки та на південь від Бахмута в районі Сєверного та Шумів.

Російські війська підтвердили просування в районі Авдіївки на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 28 січня. Відео з геолокацією, опубліковане 28 січня, показує, що війська РФ просунулися на північ від Степового і на південний схід від Первомайського.

Тривали позиційні бої також на північний захід від Авдіївки в районі Очеретиного, Новобахмутівки та Степового, біля самої Авдіївки, на захід від міста в районі Тоненького. А також на південний захід від Авдіївки в районі Сєверного, Першотравневого та Невельського.

Російські блогери стверджували, що російські війська розширили зону свого контролю біля ресторану "Царське полювання" на південній околиці Авдіївки, при цьому один блогер стверджував, що є непідтверджені повідомлення про те, що російські війська повністю контролюють ресторан. Однак, український військовослужбовець, який проходить службу на Авдіївському напрямку, заявив, що українські війська витіснили загарбників з ресторану "Царське полювання" і що російські війська постійно змінюють свою тактику на Авдіївському напрямку.

Позиційні бої тривали на захід та південний захід від Донецька 28 січня, але підтверджених змін на фронті у цьому районі не було. Тривали бої на захід від Донецька у районі Георгіївки, на південний захід від Донецька в районі Перемоги та Новомихайлівки.

Бойові дії на півдні України

На півдні позиційні бої тривали на межі Донецької та Запорізької областей 28 січня, але підтверджених змін на фронті у цьому районі не було.

Тривали бої, зокрема, на південь від Золотої Ниви, на захід від Старомайорського та на північ від Приютного. Українські війська 28 січня просунулися в західній частині Запорізької області на тлі позиційних боїв у цьому районі.

Зокрема, бої тривали на захід від Роботиного, біля Новопрокопівки, на захід від Вербового та біля Новофедорівки. Окрім того, 28 січня тривали позиційні бої на лівобережжі Херсонської області біля Кринків, але підтверджених змін на фронті у цьому районі не було.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити