image
 |  0 6 Листопада 2019 | 18:24

Зубожів: що відбувається з активами Ахметова?

Рінат Ахметов - лідер рейтингу топ-100 найбагатших українців, який складає НВ разом з Dragon Capital. Його статки оцінюються в $9,63 млрд. Це на $2,6 млрд менше у порівнянні з 2016.

В порівнянні з минулим роком його статки скоротилися приблизно на п'яту частину, а з 2013 — взагалі поменшали наполовину, - передає "НВ".

Причина просідання статків найбагатшого українця у ринку металопродукції. В Європі дешевшає сталь, а співдружність країн Перської затоки (Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман, Саудівська Аравія) починає захисне розслідування щодо імпорту сталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубинський оприлюднив прізвища нардепів, на яких подав у САП через корупцію

Це позначилося на фінансових показниках Метінвесту — металургійній компанії Ахметова. Згідно зі звітом компанії, за перше півріччя її ЕБІТДА впала на 33%, а чистий прибуток — на 39%. У першій половині року міжнародні продажі знизилися на 7%.

Та прибутки Ахметова зросли у коксохімічній галузі. За останні кілька років афілійовані з Метінвестом або його власниками структури, за даними ЗМІ, купили у російського холдингу Evraz два підприємства в Кам'янському — Южкокс і Дніпровський коксохімічний завод. В офіційній звітності холдингу вказані лише частки в обох підприємствах: у першому випадку — 23,71%, у другому — 49,37%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити