image
 |  0 11 Січня 2020 | 10:01

Зухвалі вбивства благородних тварин у Волинському заповіднику (ВІДЕО, ФОТО 18+)

Активісти Всеукраїнської громадської організації «АвтоЄвроСила» та єгер мисливського господарства «Майдан мисливський» зафіксували факт браконьєрства на території загальнозоологічного заказника «Зубр», що у Ківерцівському районі. Вони виявили застрелену самку плямистого оленя. Браконьєри втекли, але нині ними займається слідство.

Про це активісти Валентин Федорук та Ігор Роганов розповіли у відео, яке оприлюднили на сторінці «АВТО ЄВРО СИЛА Волинь» у фейсбуці, - пише Волинь24.

Активісти громадської організації стверджують, що два тижні тому на території ДП «Ківерцівське лісове господарство» виявили дві шкури і дві голови плямистого оленя. Тушки тварин браконьєри встигли забрати. Активісти виявили сліди від позашляховика, який належить заступнику голови Ківерцівського районної ГО «Клуб мисливців та рибалок» Миколі Гальчуну.

Чергове незаконне полювання активісти разом із єгерами мисливського господарства «Майдан мисливський» зафіксували в суботу, 4 січня. Виявили той самий автомобіль. Цього разу вони вирішили простежити за браконьєрами. Але, побачивши одного з єгерів на квадроциклі, браконьєри втекли.

Представник «АвтоЄвроСили» Валентин Федорук повідомив про виявлений факт поліцію, і разом з колегами і єгерами «Майдан мисливський» до піього вечора шукали вбиту тварину. Допомагав їм у цьому виконувач обов’язків лісничого Сокиричівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» Михайло Затовканюк. Виявили ж труп вбитої вагітної олениці лише зранку 5 січня.

Читайте також: На Волині браконьєри вбили козулю, а шкуру залишили посеред лісу (ФОТО 18+)

На відео видно, що застрелена самка плямистого оленя вагітна. Ветеринар виявив у її тілі два зародки оленят. Ще він зазначив, що характер вбивства благородних тварин дуже схожий із вбивством ланей у Воротнівському вольєрі.

Активісти підозрюють в організації незаконного полювання братів Ігоря і Руслана Перацьких. Саме на їхньому подвір’ї в селі Гайове Ківерцівського району правоохоронці виявили позашляховик Миколи Гальчуна, який правоохоронці доставили на арештмайданчик.

Як розповів Валентин Федорук інтернет-виданню «Волинь24», обидва Перацькі колись працювали лісниками: Ігор – в ДП «Колківське ЛГ», Руслан – у ДП «Ківерцівське ЛГ».

За словами Валентина Федорука, полювання на плямистого оленя незаконне через те, що проходило без відповідноі ліцензії, тим паче воно відбувалося на території загальнозоологічного заказника «Зубр».

«Цьому всьому має бути кінець. Робимо все, щоб у лісі був порядок. Хочемо повернути Ківерцівському лісгоспу рівень зразкового. Своїми діями допомагаємо працівникам лісової галузі», – пояснює Валентин Федорук.

Він звернувся на відео до браконьєрів: «Я не знаю, на що ви розраховуєте, їдучи сюди на незаконні полювання. Ганьби буде, тобі, чоловіче, одному й другому, повір, на всю країну».

Більше – на відео.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити