image
 |  2 14 Грудня 2018 | 12:21

Зусиллями депутатів облради надійшли 54 мільйони субвенції для забезпечення волинян інсуліном

Тиждень тому на казначейські рахунки надійшли 54 мільйони гривень медичної субвенції, цієї суми буде достатньо  для повного забезпечення інсуліном волинян із цукровим діабетом, нирковою недостатністю (тих , що перебувають на лікуванні методом гемодіалізу) та виплати зарплати медикам області на останні місяці 2018 року.

Про це інформує у себе на сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Сівак.

Депутат розповідає, що про скандальну історію із пільговим забезпеченням волинян життєво-необхідним препаратом для лікування цукрового діабету – інсуліном, неодноразово порушували під часі сесійних засідань, у телеефірах та ЗМІ.

«Ми» - це і громадська організація пацієнтів, хворих на цукровий діабет, котрі одні з перших озвучили проблему нестачі коштів на закупівлю інсуліну, це і профільна «медична» комісія обласної ради, належати до якої маю честь, і свободівська фракція, котра на останній сесії запропонувала висуванцям громад прийняти звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Президента, щодо найскладнішої ситуації по інсуліну за усі роки Незалежності України, це і власне сама Волинська обласна рада, коли проголосувала за наш, доволі жорсткий текст звернення, у якому я, чесно кажучи, уже не добирав слів», - коментує депутат обласної ради Сергій Сівак.

Читайте також: Українська медицина і беззахисні пацієнти

Буквально тиждень тому надійшли на Волинь, такі довгоочікувані і життєво необхідні, 54 мільйони гривень державних субвенцій. Принаймі цієї суми вистачить для повного забезпечення інсуліном волинян із цукровим діабетом, нирковою недостатністю (тих , що перебувають на лікуванні методом гемодіалізу) та виплати зарплати медикам області на останні місяці 2018 року.

«Перемогли такого собі «монстра» в особі астронавтів із Міністерства охорони здоров’я, по скільки тиждень тому на казначейські рахунки області поступила державна субвенція (54 млн. грн. — сума, якої не вистачало для повного забезпечення інсуліном волинян із цукровим діабетом, нирковою недостатністю (тих, що перебувають на лікуванні методом гемодіалізу), виплати зарплати медикам області на останні місяці 2018 року. Що більше в такому «шляхетному» жесті влади — здорового глузду, намагання сумлінно виконувати свої посадові обов’язки чи вульгарного бажання закрити, загладити, заспокоїти дратівливі моменти у відносинах з потенційними виборцями, питання риторичне?

Тим більше, що на фоні останніх відносно успішних зрушень у підтримці нашої країни на міжнародній арені у російсько-українській війні, зусиль по об’єднанні церков у єдину помісну і надання їй Томосу, медична реформа виглядає найбільш провальною і такою що не сприймається ні пацієнтами ні медичним середовищем», - зазначив депутат.

Читайте також: Ветеринарна медицина на Волині недофінансовується

Також депутат Волинської обласної ради, медикза фахом Сергій Сівак висловив стурбованість тим, що нинішню владу «ефективних» реформаторів Гройсмана нічого не вчать попередні роки, адже в бюджеті на 2019 рік знову передбачається менша сума, яка необхідна на закупівлю інсуліну.

«Знову ж таки, не маю жодного оптимізму з вирішенням цього питання у наступному році. Бо ж бюджет 2019 закладає лише 925 млн. грн. коштів необхідних на закупівлю інсуліну, це при тому, що у 2018 році ця потреба складала 1 млрд. 581.3 млн. грн. Знову наступаємо на ті самі граблі. Шишки на лобі мали б чомусь навчити. Ну а поки, локальна, та все таки перемога», - коментує Сергій Сівак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити