image
 |  0 27 Липня 2019 | 11:12

Звільнення голови КМДА: Кличко порівняв Зеленського з Януковичем

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що якщо він буде звільнений із посади голови Київської міської державної адміністрації (КМДА), то президент Володимир Зеленський повторить кроки Віктора Януковича.

Про це повідомляє Bild.

«Кожен президент хоче впливати на столицю, оскільки Київ — важливе місто. Але якщо Зеленський захоче змістити мене з посади голови КМДА, то він порушить закон і вчинить так само, як Віктор Янукович», — заявив Кличко.

Водночас заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка повідомляв, що голову місцевої державної адміністрації призначають на строк повноважень президента України та після зміни президента його повноваження закінчені.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Богдан звернувся до уряду з проханням надати документи на звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Богдан назвав дві особи, з якими я маю узгоджувати дії, - Кличко (ВІДЕО)

Раніше Богдан заявляв про необхідність розділення повноважень мера Києва і голови міської держадміністрації.

26 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі Радіо НВ заявив, що Кабінет міністрів розгляне питання про погодження звільнення Кличка на найближчому засіданні.

За даними журналістів, у партії Слуга народу є дві кандидатури на пост глави КМДА.

Перший — це гендиректор холдингу 1+1 media, власником якого є олігарх Ігор Коломойський, Олександр Ткаченко.

Другий кандидат — бізнесмен Андрій Холодов, № 22 у списку партії Слуга народу, який є кумом дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити