image
 |  0 29 Серпня 2019 | 23:01

З'ясувалася несподівана користь сексу

Активне сексуальне життя особливо корисне для тих, хто пережив інфаркт міокарда. Так, воно підвищує виживаність після серцевого нападу.

У рамках наукової роботи вчені спостерігали за 1120 чоловіками та жінками, які пережили свій перший серцевий напад у 1992-му або в 1993-му році, - пише "Здоров'я 24".

Спостереження велося до 2015 року. За цей період 524 добровольці померли. З'ясувалося, що серед тих учасників, які вижили й займалися сексом кілька разів на тиждень, ймовірність летального результату була нижчою майже на третину. 

Люди, які раз на тиждень займалися сексом, мали на 12% менший ризик смерті. А у тих, хто зрідка вступав у сексуальні контакти, цей показник знижувався на 8%.

Вчені зазначають, що повернення до сексуального життя після перенесеного серцевого нападу вкрай важливе з погляду збільшення тривалості життя.

У порівнянні з тими, хто відмовлявся від статевого життя через проблеми із серцем, очікувана тривалість життя у людей, які вели сексуальне життя, навпаки — значно підвищувалася.

Незважаючи на це, вчені наголошують: хоча регулярний секс і є фактором здорової старості, люди не повинні займатися сексом тільки для того, щоб жити довше.

Висновок: якщо людина після пережитого інсульту займалася сексом частіше, ніж один раз на тиждень, виживаність підвищувалася на 27%.

Читайте також: Хто більше збуджується від перегляду еротики - чоловіки чи жінки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити