image
 |  5 25 Липня 2018 | 13:53

З'ясували, скільки українців вважають себе щасливими

63% українців почуваються щасливими. Це на 10% більше порівняно з минулим роком.
Про це свідчать результати опитування щодо самооцінки відчуття щастя, проведеного у травні Київським міжнародним інститутом соціології.
"У травні 2018 року щасливими або скоріше щасливими себе відчували 63% жителів України, 16% почувалися частково щасливими, частково ні, і 17% - нещасливими або радше не щасливими", - йдеться у повідомлені.






Автори дослідження припустили, що однією з причин може бути деяке покращення матеріального становища населення: протягом року за самооцінкою частка небідних зросла із 30% до 37%.








Опитування засвідчило, що молоді люди загалом щасливіші, аніж старші, і з віком рівень щастя знижується майже лінійно. Зокрема, цьогоріч серед молоді віком 18-29 років щасливими почувалися 79%, серед тих, кому 30-39 років – 72%, 40-49 років - 65%, 50-59 років - 57%, 60-69 років - 47%, старше 70 років – 45%.







ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менше аптек і ліки за рецептом: в Україні створили новий закон


Зниження частки щасливих із віком пов'язане із погіршенням здоров'я, а також більш хистким матеріальним становищем і самотністю, які часто спіткають літніх людей.








За місцем проживання дещо більш щасливими себе почувають жителі західних областей: у травні 2018 року в західних областях щасливими почувалися 68%, у центральному регіоні – 63%, на півдні – 59%, у східних областях – 60%.








Коментуючи результати дослідження, генеральний директор КМІС Володимир Паніоттозазначив, що підвищення рівня щастя населення України не може не тішити. Водночас він припустив, що, можливо, частина цієї динаміки пов'язана з переходом на більш досконалу технологію проведення опитувань - попередні дослідження, в яких були запитання про щастя, отримані за допомогою паперових анкет.Опитування проводилося з 18 по 30 травня 2018 року методом особистого інтерв'ю. Було опитано 2025 респондентів, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити