image
 |  2 22 Грудня 2017 | 16:45

Мешканців Володимир-Волинського району тероризують телефонні шахраї з ДНР та ЛНР

У Володимир-Волинському районі у 2017 році вдвічі зросла кількість шахрайств, найчастіше мешканців району  тероризують телефонні шахраї з ДНР та ЛНР.
Про це 21 грудня 2017 року на сесії Володимир-Волинської міськради розповів начальник Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області  Михайло Бобик.
За його словами кількість шахрайств збільшилася з 19 у минулому році до 43 у цьому, 50% з них розкрито. Серед шахраїв поширено телефонувати та представлятися працівниками банку, особливо «Ощадбанку», і казати, що людині потрібно замінити картку. Таким чином випитують номер картки, пінкод і знімають кошти. Другим видом телефонного шахрайства є повідомлення про те, що близькі родичі потрапили у ДТП чи скоїли кримінальне правопорушення і для того, щоб владнати справу, шахраї вимагають певні кошти.
«В більшості випадків, коли ми робимо аналіз, де знімаються кошти, то бачимо картину, що знімаються вони як у наших містах на сході, так і на територіях непідконтрольних на даний час Україні. Подальше досудове розслідування проводити дуже важко.
Звертаюся, до людей – будьте пильними і серйозно ставтеся до таких дзвінків. Краще телефонуйте на 102 і повідомляйте поліцію», - наголосив Михайло Бобик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити