image
 |  2 1 Березня 2018 | 10:46

Депутат райради попросила прокуратуру та Мирку втихомирити контролерів на Володимир-Волинській автостанції

Депутат Володимир-Волинської райради Вікторія Середа обурена хамською поведінкою перонних контролерів на Володимир-Волинській автостанції і скерували запити до прокуратури та в департамент інфраструктури Волинської ОДА з проханням втихомирити їх.
Про це інформує власкор Волинь UA.
Вікторія Середа розповіла, що 28 грудня 2017 року стала учасницею неприємного інциденту, який, завдяки представникам автостанції м.Володимира-Волинського та місцевому інтернет-виданню, набув певного резонансу. Йдеться про відео з камер спостереження автостанції, яке виклали на огляд громадськості. На ньому видно як перонні контролери не пропускають в автобус, що вже має рушає  Вікторію Середу.
«28 грудня минулого року, поспішаючи за місцем роботи в село Суходоли, про що чудово обізнані перонні (квиткові) контролери, (оскільки я вже 26 років доїжджаю громадським транспортом в одному й тому ж напрямку), виявила бажання проїхати до пункту призначення міжміським рейсовим автобусом «Ковель — Львів», час відправлення - 9 година 15 хвилин.
При посадці в автобус, готовий до відправлення (водій уже був у салоні) перонні контролери перегородили дорогу, нічим не мотивуючи. На мої зауваження, що я повинна втрапити у школу на новорічний ранок до 10 години, ніхто не відреагував. Контролери добре знали, що квиток до Суходіл на цей рейс я, при усьому бажанні, придбати не можу з об’єктивних причин, а їхати іншим автобусом, де дають квиток, (а такі курсують вкрай рідко) теж не можу через часове обмеження. До речі, у своєму запиті на ім’я директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Мирки 1.1. від 17.03.2017 за номером 86 я порушувала питання відсутності проміжних зупинок у маршрутних листах водіїв за даним напрямком, через що пасажири не мають змоги придбати квиток до потрібної зупинки.
Почуття обов’язку та відповідальності перед учасниками святкового дійства взяли гору над здоровим глуздом, і мені нічого не залишалося, як силою прориватися в автобус. Реалізацію мого законного права на вільне пересування та вибір засобів пересування, гарантованого статтею 313 Конституції України, контролери вважають ненормальністю, про що і запитали», - йдеться у запиті.

Депутат цікавиться на якій підставі її було відмовлено у перевезенні, коли вона  об'єктивно не може придбати квиток на проїзд в касі автостанції; не відмовлялася оплатити вартість проїзду водієві; не перебувала в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння; не порушувала громадський порядок; не мала при собі небезпечного вантажу; не могла забруднити салон транспорту.
Вікторія Середа звертає увагу, що більше на жодній автостанції не спостерігала такого ставлення до пасажирів, зауважує, що з водіїв за кожного пасажира збирається «податок» – здав його і пасажирів пускають, не здав – не пускають.
Розібратися у цій ситуації та унормувати ставлення до пасажирів на Володимир-Волинській автостанції депутат просить Володимир-Волинського міжрайонного прокурора Віталію Книш та начальника департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Івана Мирку.
Запит був підтриманий одноголосно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити