image
 |  2 2 Березня 2018 | 10:11

У Володимир-Волинському районі можуть скоротити працівників медустанов

Через недофінансування з травня можуть втратити роботу 7 працівників медичних установ двох сільських рад Володимир-Волинського району.
Про це йшлося на сесії Володимир-Волинської райради, яка відбулася 1 березня 2018 року.
Як проінформувала головний фінансист району Олена Бондарук , 199100 гривень спрямують бюджету міста для виплати заробітної плати працівникам медичних установ, оскільки медичною субвенцією такі установи забезпечені на 3,5 місяці. Йдеться про установи розташовані на території Березовичівської та Хобултівської сільських рад.
- Ми вирішуємо це питання на два місяці, оскільки місячний фонд по медичних установах цих територій 100 тисяч гривень. Березовичівська та Хобултівська сільські ради долучаться до вирішення цієї проблеми і на сесіях виділять кошти. З боку територіально медичного об’єднання, практично, вже напрацьовані і внесені пропозиції щодо оптимізації чисельності медичних установ. Це вивільнення та скорочення 7 штатних посад з 21 посади, яка є. – зазначила Олена Бондарук.

Скорочення вона пояснила насиченою мережею установ і тим, що кошти медичної субвенції виділяються на мешканця і в розрахунках на 1000 населення на цій території 8,3 штатні посади, а в цілому по району разом з ОТГ показник складає 5,4 посади.
- Цей дисбаланс був і раніше, але коли був єдиний район і зведений бюджет ця проблема нівелювалася. Сьогодні це питання стоїть гостро, тому пропонуємо зменшити програму капітальних видатків і спрямувати їх на заробітну плату, - додала Олена Бондарук.

Головний лікар «первинки» Володимир-Волинського ТМО Катерина Чубок зауважила, що вони пропонували скорочувати не медичних працівників, а 7 сім посад фізичних осіб. До прикладу, по Березовичівській амбулаторії пропонують скоротити 2 санітарки.
Емоційно з цього питання висловився голова райради Роман Гук, зазначивши, що медична субвенція надійшла в кінці грудня, а питання про зарплату постало перед березнем.
- У вас там є якісь бухгалтера? Калькулятори мають, рахують вони якось як зарплату видають? Чому це питання постало перед самою сесією? Ви нас ставите перед фактом – не вистачає грошей. Так не працюється. Ми гроші тут не малюємо, але з дорогою душею відгукуємося на ваші проблеми, хоча медицина – питання держави, - прокоментував Роман Гук.

У свою чергу Катерина Чубок заявила, що така ситуація не лише у Володимир-Волинському районі, але й по всій області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити