image
 |  0 23 Березня 2018 | 09:11

«Луцькводоканал» заявляє про плани підвищити тарифи на воду

КП «Луцькводоканал» планує підвищити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Про це інформує власкор «ВолиньUA».
У підприємстві нарікають на те, що рівень відшкодування доходами фактичної собівартості станом на 01.03.2018 року становить: із водопостачання 95,6%, з водовідведення – 95,4 %, з централізованого постачання холодної води – 92,9 %, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 99,1% від реальної собівартості.
В умовах постійного підвищення цін на електроенергію та природний газ, паливно-мастильні матеріали, обов’язкових зборів і платежів та розміру прожиткового мінімуму собівартість послуг з водопостачання та водовідведення, які надає підприємство, неухильно зростає. Тому КП «Луцькводоканал» провело розрахунки коригування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення на 2018 рік.
Як зазначають у підприємстві, перегляд тарифів на послуги водопостачання та водовідведення необхідний для того, щоб привести їх до економічно обґрунтованого рівня, що забезпечить беззбиткову діяльність КП «Луцькводоканал» та дозволить здійснити впровадження низки першочергових інвестиційних проектів, спрямованих на забезпечення розвитку виробництва, підвищення надійності, якості технологічного процесу, впровадження енергозберігаючих технологій, відповідно до затвердженої інвестиційної програми на планований період.
Так, «Луцькводоканал» пропонує підвищити вартість одного кубометра води в системі централізованого постачання з 4,82 до 5,71 грн. Вартість одного кубометра води в системі централізованого водовідведення має зрости з 5,09 до 5,97 грн. Постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж) пропонується встановити на рівні 6,17 грн за один кубометр. А постачання водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж) зросте в ціні з 5,49 до 6,43 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити