image
 |  0 3 Квітня 2018 | 13:17

Оздоровча кампанія: на Волині можуть закрити 2 дитячих табори




Цьогоріч на оздоровлення дітей з Волинської області виділять 2,5 мільйона гривень субвенції на придбання путівок для дітей.
Про це говорили під час оперативної наради (у режимі відеоселектору) у голови ОДА Олександра Савченка з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівниками окремих підприємств, установ і організацій області, головами районних державних адміністрацій, міськими (міст обласного значення) головами, - передає Волинська правда.
Кошти цієї субвенції передбачені на придбання путівок для дітей, що потребують особливої соціальної підтримки на умовах співфінансування з місцевими бюджетами (50/50). Начальник управління освіти та науки Волинської ОДА Людмила Плахотна зазначила, що минулого року виділяли 2,3 мільйона гривень.
Також вона додала, що кошти на спів фінансування не запланували деякі громади. Зокрема, Любомльська, Самарівська, Смідинська ОТГ, а Городищенська ОТГ запланувала тільки 10 000 гривень. Людмила Плахотна зазначила, що на оздоровлення 1 дитини потрібно не менше 4-5 тисяч гривень. На табори денного перебування з місцевих бюджетів планують виділити 10 тисяч гривень на функціонування таборів з денним перебуванням.
«Під загрозою відкриття 2 табори – «Барвінок», що у селищі Павлівка і «Оберіг» в Ковельському районі. Ці табори передають на баланс громад», – додала Людмила Плахотна. Цьогоріч у таборах оздоровлення та відпочинку побуває майже 23 тисячі дітей. Начальник управління освіти та науки Волинської ОДА розповіла, що у рамках підготовки до оздоровлюваного та відпочинкового сезону у першій декаді травня на готовність до сезону перевірять всі табори Волині.
«Майже в усіх таборах не обладнана протипожежна сигналізація і не оброблені дерев’яні конструкції горищ вогнетривкими сумішами», – зауважила Плахотна. Натомість очільник Волинської ОДА зазначив, що незадоволений ситуацією, що склалася з таборами на Волині та ініціював провести перевірку всіх таборів області.



Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити