image
 |  2 10 Квітня 2018 | 09:23

Юлію Скрипаль виписали з лікарні в Солсбері

Дочку колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля Юлію, виписали з лікарні повідомляє «Sky News» з посиланням на джерела.
Про це 10 квітня 2018 року повідомляє сайт «DT.UA».
Юлію і її батька мали виписати з лікарні у Солсбері ще 9 квітня. У вівторок, 10 квітня, очікується заява лікарів Юлії Скрипаль.
Сергія і Юлію Скрипалів знайшли у непритомному стані в центрі Солсбері 4 березня вдень. Їх госпіталізували в критичному стані, але, за оцінками лікарів, стан Юлії був трохи краще, ніж у її батька. За версією слідства, їх отруїли нервово-паралітичним речовиною класу «Новачок», розробленим в СРСР. Лікарі не публікували прогнози про їх стан, а прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в одному з виступів заявила, що Скрипали можуть повністю відновитися і що на той момент неможливо було передбачити, як отруєння впливає на їх нервову систему.
5 квітня Юлія Скрипаль через поліцейських випустила першу заяву, в якому повідомила, що з кожним днем у неї додається сил. В цей же день ВГТРК опублікувала неверифікованний запис телефонної розмови Юлії з двоюрідною сестрою Вікторією Скрипаль, яка знаходиться в Росії. У цій розмові «Юлія Скрипаль» розповіла, що скоро її випишуть з лікарні.
6 квітня лікарі повідомили, що і Сергій Скрипаль добре реагує на лікування, і його стан швидко поліпшується.
Після одужання, Скрипали можуть змінити імена і переїхати з міркувань безпеки. У розвідці MI6 обговорили це питання з колегами з ЦРУ, можливий переїзд Скрипалів у США, Канаду, Австралію або Нову Зеландію — ці чотири країни і Великобританія обмінюються між собою розвідінформацією.
Нагадаємо, 5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль і його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервовопаралітичне речовина «Новачок» російського виробництва.
У відповідь на замах на Сергія Скрипаля британський уряд ініціював вислання російських дипломатів з країн НАТО, ЄС та їх партнерів. Солідарність з великою Британією висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів.
Крім того, анульована акредитація семи російських представників при НАТО.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити