image
 |  2 11 Квітня 2018 | 05:16

У справі про підробний диплом Гройсмана з'явилася нова ухвала

Слідству у справі щодо можливої підробки диплому прем’єра Володимира Гройсмана надали доступ до його особової студентської справи.
Відповідна ухвала Печерського райсуду Києва від 12 березня опублікована в Єдиному реєстрі рішень, - пише "Українська правда".
Таким чином, слідство отримало доступ до справи, що зберігається у Міжрегіональній академії управління персоналом, де прем’єр навчався з 2000 по 2003 роки та здобув диплом бакалавра та спеціаліста за спеціальністю "Правознавство".
Слідство зазначає, що зверталося до всіх закладів, де, згідно з інформацією Кабміну, навчався голова уряду. Водночас, т.в.о. президента зазначеної академії відмовився надавати копію особової справи Гройсмана.
Суд погодився з прокуратурою у необхідності надання доступу для "повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення, а також об'єктивних та фактичних даних, які б свідчили про підробку документів про освіту".
Строк дії ухвали – один місяць, тобто до 12 квітня.
Кримінальне провадження щодо можливої підробки диплому Володимира Гройсмана було порушене в жовтні 2017 року за зверненням позафракційного депутата Віталія Купрія.
Як зазначається в матеріалах справи, заявник вважає, що диплом спеціаліста, отриманий Гройсманом, міг бути підроблений. Так, голова уряду отримав його за період навчання із 2002 по 2003 роки. Нардеп, в свою чергу, наполягає, що законодавством про освіту, яке діяло на той час, передбачався термін навчання не менше ніж 5 років.
Раніше «ВолиньUA» уже писала про фальшивість диплому Прем’єра. Через що Гройсмана можуть позбавити права обіймати посаду Прем’єр-міністра.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити