image
 |  2 18 Травня 2018 | 05:16

Попри спротив влади, позачергова сесія через сморід у Горохові таки відбудеться

Позачергова сесія Горохівської районної ради, спричинена численними скаргами мешканців району на сморід навколо селища Мар'янівка та навколишніх сіл, таки відбудеться.
Про це «Волинь.UA» повідомила голова фракції ВО «Свобода» в Горохівській районній раді Валентина Магурчак.
Зі слів депутата райради, влада злякалася зростаючого обурення мешканців і призначила позачергову сесію на понеділок, 21 травня 2018 року.
Читати також: Через сморід навколо Мар`янівки депутати скликають позачергову сесію Горохівської райради (ДОКУМЕНТ)
Як ми вже інформували, спершу на депутатів - ініціаторів скликання позачергової сесії чинився грубий політичний тиск із вимогою відкликати свої підписи.
«Відрадно, що в Горохівській районній раді виявилося достатньо принципових і політично відповідальних депутатів, які не піддалися на тиск. Адже кожен із них уболіває за цих людей, їхні сім'ї, дітей, їхнє здоров'я та їхні долі. Природно, що вони не хочуть дихати смородом і вимагають не допустити екологічного лиха. На сьогодні ініціативній групі вже вдалося зібрати близько 300 підписів мешканців району, які вимагають негайного вирішення цієї проблеми», – стверджує Валентина Магурчак.

Читати також: На депутатів Горохівської райради тиснуть, аби не допустити проведення позачергової сесії
Саме цей факт, на думку депутата районної ради, і змусив керівництво райради зрештою підписати розпорядження про скликання позачергової сесії.
«Я переконана: жодні аргументи влади не витримують критики, коли йдеться про здоров'я людей. Життя і здоров'я людини проголошене в нас найвищою соціальною цінністю, це – наше конституційне право. Тож ми повинні зробити все, аби життю і здоров'ю мешканців Мар'янівки та прилеглих сіл нічого не загрожувало. А вже після цього шукати шляхи й можливості, як допомогти виробничникам працювати стабільно, з користю для бюджету і без шкоди довкіллю», – додає Валентина Магурчак.

Будьте першими, читайте нас у мережі Фейсбук!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити