image
 |  0 7 Червня 2018 | 10:17

Волинь збільшила експорт товарів на 22%

Експорт товарів у січні–березні, порівняно з відповідним періодом 2017 року, збільшився на 22,0% і становив 191,1 мільйона доларів США, імпорт – на 2,7% і складав 328,8 мільйона доларів. Від’ємне сальдо дорівнювало 137,7 мільйона доларів.
Про це «ВолиньUA» повідомили в управлінні статистики у Волинській області.
У загальному обсязі експорту товарів переважали машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, деревина і вироби з деревини, меблі, недорогоцінні метали та вироби з них, продукти рослинного походження, живі тварини; продукти тваринного походження.
Основу товарної структури імпорту складали палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума, недорогоцінні метали та вироби з них, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, деревина і вироби з деревини,  живі тварини; продукти тваринного походження.
Основними партнерами в експортно-імпортних операціях були країни Європейського Союзу (ЄС), на які припадало 80,2% загального обсягу експорту та 64,7% імпорту товарів.
Обсяг експорту послуг у порівнянні з січнем–березнем 2017р. зріс на 22,1% і склав 19,2 млн.дол. США, імпорту – на 25,2% і становив 5,9 млн.дол. Позитивне сальдо склало 13,3 млн.дол.
Структуру експорту формували послуги з переробки матеріальних ресурсів, транспортні та з будівництва, імпорту – послуги, пов’язані з подорожами, роялті та інші послуги, пов’язані з використанням інтелектуальної власності, транспортні, з ремонту та технічного обслуговування.
Із загального обсягу експортованих послуг 96,1% припало на країни ЄС. Домінуючою була частка цих країн і в отриманих послугах (86,3%).
У січні–березні в економіку області іноземними інвесторами вкладено 2375,6 тис.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу). Загальний обсяг прямих інвестицій, внесених в економіку області за весь період інвестування, на 1 квітня 2018р. становив 260,4 млн.дол., або в середньому 251,1 дол. на одну особу.
Інвестиції в область надійшли з 33 країн світу. До основних країн-інвесторів економіки області, на які припадало 92,2% загального обсягу прямих іноземних інвестицій, входили: Кіпр, Польща, Швеція, Словаччина, Австрія, Німеччина.
Значні обсяги іноземних інвестицій вкладені в підприємства міст Луцька і Нововолинська, Луцького та Ківерцівського районів (94,3% всіх інвестицій).
На промислових підприємствах зосереджено 71,5% внесеного з початку інвестування іноземного капіталу, зокрема, на підприємствах з виготовлення виробів з деревини, паперу та поліграфічної діяльності; машинобудування, крім ремонту і монтажу машин та устатковання; виробництва меблів, іншої продукції; ремонту та монтажу машин і устатковання; виробництва гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити