image
 |  0 22 Червня 2018 | 06:16

Торчинська ОТГ має шанс збільшитися (ФОТО)

У селі Городині Рожищенського району відбулися громадські слуханння, які були присвячені питанню приєднання до уже існуючої Торчинської об’єднаної територіальної громади, що у Луцькому районі Волинської області.
Про це 21 червня 2018 року на своїй сторінці у Facebook інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.
Світлина від Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.Як розповіла радник із децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан, жителі висловили думки про необхідність прискорення цього процесу, оскільки в минулому Городинівська сільська рада входила до складу Торчинської об’єднаної територіальної громади.
Світлина від Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.З огляду на це жителі під час громадських слухань прийняли одноголосне рішення про приєднання до Торчинської ОТГ.
Зауважимо, що на громадські слухання прибуло кілька десятків мешканців села.
Світлина від Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.Радник з муніципальних послуг Kateryna Stepchuk наголосила на тому, що внаслідок приєднання до Торчинської ОТГ Городинівська громада прийме у своє розпорядження земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.
Нині до складу Торчинської ОТГ входять Торчинська селищна рада (смт. Торчин) та чотири сільські ради: Білостоцька (села Білостік, Горзвин), Буянівська (села Буяни, Усичі, Усичівські Будки), Веселівська (села Веселе, Верхи), Садівська (села Садів, Кошів). Вибори у Торчинській відбулися у квітні 2018 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити