image
 |  356 19 Травня 2024 | 23:31

Священнослужитель Волинської єпархії ПЦУ висловив свою думку щодо нав'язування суспільству гендерної ідеології

Гендерна ідеологія суперечить релігії, Божому закону і науці та є антиприродною за своєю суттю.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" заявив голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко.

"Минулого року Помісний Собор Православної Церкви України опублікував декларацію «Про негативне ставлення до гріха содомії (гомосексуалізму), його пропаганди у суспільстві, до гендерної ідеології і так званих одностатевих шлюбів (одностатевих співжиттів)». Як священник цієї Церкви я повністю поділяю позицію, висловлену в цьому розлогому документі, і рекомендую його поширювати, аби дедалі більше православних вірян, прихильників інших конфесій або людей, які вважають, що не сповідують якусь релігію, з перших вуст дізнавалися наше ставлення до цього явища, - зазначив у коментарі протоієрей.

У декларації наголошується, що однією з провідних тенденцій останніх десятиліть у світі є прагнення докорінно переглянути суспільне ставлення шляхом поширення специфічних новітніх гендерних теорій та заснованої на них ідеології, які у своїй суті прямо заперечують природну визначеність статей (жіночої та чоловічої), підміняючи стать поняттям постійно збільшуваної кількості «гендерів» – комплексів самоідентифікації особи, відірваних від природної статі.

Ідейною основою для спроб зміни суспільного ставлення до низки плотських гріхів є специфічні гендерні теорії, які виправдовують різні форми протиприродних і збочених статевих відносин, у тому числі гомосексуалізм і транссексуальність (визначення статі за власним переконанням), а відтак спонукають до їхнього законодавчого захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині до рідного ліцею завітав Захисник України (ФОТО, ВІДЕО)

Ці теорії відкидають розуміння чоловічої і жіночої статі як даності, незмінно визначеної для людської природи, а також відкидають незмінність установлених Богом природних законів статевих відносин. Натомість вони нав’язують уявлення про чоловічу і жіночу стать винятково як про частину самоідентифікації особистості, яку особа може довільно формулювати і змінювати.

Такі уявлення виправдовують і узаконюють можливість довільно визначати межі між мораллю і аморальністю, а по суті відкидають сам принцип морального закону в статевих відносинах. Практичне застосування таких гендерних теорій веде до руйнування і навіть заперечення традиційного інституту сім’ї, як союзу чоловіка і жінки, важливе завдання якого – народження і виховання дітей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити