image
 |  0 27 Червня 2018 | 09:41

У Луцьку звільнили частину Центрального ринку для парковки

Депутати луцької міськради підтримали проект рішення про звільнення частини території Центрального ринку для обслуговування автомобільної парковки.
Про це «ВолиньUA» стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.
Нагадаємо, що сьогодні з самого ранку під стінами міської ради зібрались підприємці частини Центрального ринку де свою діяльність веде орендар Любомир Пахолко.
В сесійному залі розгорілась дискусія та обговорення, в більшості депутатів висловили свою позицію про те, що варто навести лад на території Центрального ринку, яка межує з історичною частиною міста.
«Контейнери на Центральному ринку встановленні незаконно, тому потрібно навести лад», - повідомив депутат укропівець Ігор Поліщук.

Андрій Покровський повідомив, що підтримує даний проект рішення, але потрібно повідомити підприємців коли в чіткі терміни коли їм потрібно звільнити територію.
Позицію фракції ВО «Свобода» висловив депутат Микола Федік:
«Ми за те, щоб у Луцьку розвивався туризм, щоб наше місто мало туристичну привабливість, і ми давно вже відстоюємо позицію, аби навести лад в історичній частині міста. Так, людей потрібно проінформувати, надати підприємцям гарантії про те, що міська рада забезпечить їм місця під ведення своєї діяльності, але наводити лад в історико-культурному заповіднику потрібно. До прикладу, вчора був випадок, коли з 10 ранку на вулиці Глушець утворився автомобільний затор через той хаос, який сьогодні відбувається порід з Центральним ринком».

Нагадаємо, що вчора у Луцьку утворився затор через автостоянку біля Старого ринку.
«Підприємця Пахолка було повідомлено ще раніше, тому підприємці мали змогу подумати про своє переселення на ринок по вулиці Боженка», - Сергій Була.
«Люди вийшли, бо вони бояться, люди налякані, бо вони не знають що буде з ними», - прокоментував у своєму виступі керівник ГО «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу» Ігор Дильов.

 «Це одна із найбільш облаштованих територій ринку, стоять євро контейнер, бруківка викладена. Подумайте чи на часі саме у такому вигляді робити такі кроки. Жодного документу до цього часу про незаконну діяльність не було, чому ці питання виникають сьогодні. Порядок потрібно робити, але потрібно робити разом, сідати і знаходити компроміс. Якщо там напрацьована концепція ринку, тоді давайте разом сідати і вносити там зміни», - повідомила у своєму виступі підприємець ринку Тетяна Біскуп.

В свою чергу, депутат міської ради Алла Надочій поцікавилась в в.о. мера Луцька Григорія Пустовіта, яка ж буде доля підприємців завтра після прийняття даного рішення. На що секретар міської ради пообіцяв вести діалог з підприємцями ринку.
В результаті «За» 35 рішення прийнято. Підприємців проінформують до 5 липня цього року мають звільнити територію для облаштування автомобільної парковки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити